фирми продукти
представяме
работа
 
София налива 100 млн. лв. в улици, отпушват Варна с ново кръгово

Ремонт на улициСтоличната община ще налее над 100 млн. лв. в основни ремонти и кърпежи на улици през настоящата година, Варна пък заделя 37,9 млн. лв.

София ще предприеме над 15 големи ремонта. В морската столица очакват откриването на ново кръгово кръстовище през май. То ще разтовари трафика между три основни пътни артерии – бул. "Левски", и улиците "Девня" и "Г. Пеячевич", където стават много катастрофи. Това става ясно от бюджетите на общините за 2020 г. За него са отделени 5,5 млн. лева.

За първи път София влага еднакви средства както в основни ремонти, така и за кърпене на дупки. И за двете дейности се отделят по 50 млн. лв. През настоящата година кметството предприема и изграждане на нови трасета и разширения на съществуващи.

Бул. "Филип Кутев" ще бъде разширен, а по "Тодор Каблешков" ще се изгради нов участък. Очаква се и заграждането на пробива на бул. "Петър Дертлиев". Ще се ремонтира основно Източната тангента от Ботевградско шосе до Северната тангента, както и улиците "Първа българска армия", "Кукуш", "Николай Коперник", "Атанас Узунов", "Народно хоро". Реконструкция ще претърпят булевардите "Асен Йорданов" и "България". Друг ключов проект, заложен в проектобюджета, е ремонтът на трамвайния релсов път от Съдебната плата до "Княжево", с който ще последва и изграждане на линеен парк по бул. "Македония".

Морската ни столица Варна ще инвестира 37,9 млн. лв. за изграждане и ремонт на улици. От тях 25,5 млн. лв. са предвидени за основен ремонт, реконструкция и изграждане на уличната мрежа, 10 млн. лв. за кърпежи, а 2,4 млн. лв. за улично осветление. Общината се е насочила към малките улици в централната част на града, в които често се образуват тапи. Ремонти ще има по улиците "Македония", "Г. С. Раковски", "Проф. Николай Державин", "Ал. Дякович". Поправки на асфалт и тротоари предстои да се правят по "Козлодуй", "Патриарх Евтимий", "Ат. Георгиев", "Г. Живков", "Юрий Венелин", "Радецки", "Велико Христов", "Христо Попович", "Хр. Самсаров", "Проф. Жолио Кюри", "Ангел Георгиев", "Поп Харитон" и др. Отделени са пари и за паркинга на ул. "Силистра", както и за ремонти по улиците "Роза", "Лотос", "Карамфил". Местната управа е предвидила средства и за ремонт на няколко улици в кв. Виница. Такива са "Св. пророк Илия", "Св. Йоан Кръстител" и др.

1,6 млн. лв. са отделени за реконструкция на улица от бул. "Първи май" към Рибарско пристанище "Карантината" в "Аспарухово, а 1,5 млн. лв. - за основен ремонт на улиците "Васил Левски", "Георги Бенковски", "Ком", "Мусала", "Булаир", "Явор", "Капитан Петко войвода" и "Трети март" в с. Константиново. Ремонт ще претърпят улиците "Чаталджа" и "Братя Бъкстон" в участъка от "Ген. Колев" до бул. "Левски", както и ул. "Д-р Анастасия Железкова" от ул. "Разлог" до бул. "Осми Приморски полк".

Освен кръговото кръстовище на "Девня" и бул. "Левски" друг мащабен проект е изграждането на пътна автомобилна рампа на автомагистрала "Хемус" с качване от бул. "Ат. Москов", за него са отделени 773 000 лв.

Пловдив ще раздаде на районните кметства по 300 хил. лв. за ремонт на улици, тротоари и друг вид капиталови разходи, като в тази сума не влизат разходите за заплати и издръжка. Сред най-спешните проекти е завършването на първия етап от бул. "Северен" на стойност 2 млн. лв. и стартиране на втория, който трябва да достигне до Карловско шосе. Ще започнат реални действия по пробива "Модър – Царевец", чийто проект в момента се актуализира, съобщават от кметството.

13 км улици ще бъдат ремонтирани през тази и следващите две години във Велико Търново за 3,9 млн. евро. Инвестицията предвижда цялостната реконструкция на ул. "Опълченска" в старата част на града до връзката й с главен път Велико Търново – Русе. Ще има ремонти на основни улици в квартал "Света гора" и участъка от обръщалото под студентските общежития до главен път София – Варна. Местната управа планира ремонти на обиколния път на крепостта Царевец, както и на ул. "Ксилифорка" в квартал "Асенов". Освен цялостно преасфалтиране ремонтите включват: изграждане на тротоари, оформяне на джобове за поставяне на съдовете за смет и монтиране на улично осветление. Ще бъдат изградени и два изцяло нови моста в кварталите "Асенов" и "Света гора" от двете страни на Царевец. От общината информират, че извършването на предвидените реконструкции и ремонти ще подобрят значително свързаността и проводимостта в пресечните точки на Паневропейски коридор №9.

В местната управа в Дупница през тази година ще акцентират върху ремонти на улици в селата. За текущ ремонт на четвъртокласната пътна мрежа и селата са предвидени 300 хил. лв., а за града 150 000 лв. Вече са поискани от кметовете на населените места списъци с обекти, които искат да бъдат ремонтирани тази година. Предстои да започне подмяната на част от водопровода в с. Бистрица. Заложени са средства за изграждане на тротоар на ул. "Георги Димитров" в село Джерман. За града се предвижда ремонт на 12 улици, като ще бъде подменена и ВиК системата.


11 февруари 2020 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
пътни ремонти, инфраструктурни проекти, ремонт на улици


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg