фирми продукти
представяме
работа
 
Вадим онлайн разрешение за строеж в София

Ново строителствоВадим онлайн заявление за разрешение за строеж в София. Новата услуга предстои да бъде пусната от Столичната община, съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова на среща с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

На нея тя подчерта, че общината работи за увеличаване на дигиталните услуги с цел да се улеснят гражданите. Фандъкова припомни, че в кмеството вече има създаден ресор дигитализация, иновации и икономическо развитие.

"Работим в няколко приоритетни стъпки: първо - най-използваните услуги, които не са дигитални да се дигитализират, да се модернизира системата и да се увеличи броят на дигиталните услуги, необходими на гражданите и бизнеса. Важна стъпка е администрацията на общината да не изисква от гражданите и бизнеса документ, който самата тя издава, а да прави вътрешна проверка", каза кметът и допълни, че през 2015 г. Столична община разработи и внедрени 45 електронни услуги, а София е първата, която стартира процеса на отваряне на данни.

От АИКБ подкрепиха общината за разработването на Стратегия за дигиализация. Също така изразиха готовност да се включат в новата програма за залесяване на междублокови пространства в кварталите. Досега общината заедно с граждани, неправителствения сектор и бизнеса активно работи по проекта "Новата гора на София", по който са засадени 88 000 фиданки, а заедно с училища и детски градини – "Моето зелено училище и Моята зелена детска градина".

Други възможности за партньорство, които бяха обсъдени, са участие за изграждане на детски и спортни площадки и публично-частни проекти за изграждане на паркинги в кварталите. "В София почти няма безработица, но липсата на подготвени кадри е общо предизвикателство за бизнеса. Една от възможностите за подготовката на кадри е участието на бизнеса в програми за професионално ориентиране", посочи кметът и акцентира, че работят и по проекти за дуално образование и професионалното ориентиране, където столични училища и бизнес си партнират.


3 февруари 2020 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
ново строителство, разрешение за строеж, сградно строителство


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg