фирми продукти
представяме
работа
 
Красиви и модерни фасади с декоративни фасадни панели от EPS

Една фасада обикновено изпълнява две основни функции. Първата е да защитава сградата от външни влияния (дъждове, градушки, променливи температури), поддържайки комфортния климат в помещенията. Втората функция се състои в това да осигурява красивата визия и естетическия облик на сградата. За да се гарантира успешното изпълнение на въпросните задачи, проектантите обикновено използват комбинация от топлоизолационна система (топлоизолационни плочи, лепила, шпакловки, аксесоари за монтаж, мазилки/бои) и декоративни елементи за фасади.

Декоративни фасадни панели от EPS на StyroDesign

С декоративните фасадни панели от EPS на StyroDesign обаче на пазара вече има решения, умело съвместяващи двете основни функции на фасадата, гарантирайки ефективно топлоизолиране и естетически издържан изглед.

Декоративни фасадни панели от EPS и техните предимства

Декоративните фасадни панели предлагат интересна алтернатива на традиционните фасадни системи. Благодарение на множеството си преимущества, те се установяват като особено предпочитано решение за целите на проекти от частното и обществено строителство. Част от позитивите от работата с декоративни фасадни панели включва:

  • Надеждни топлоизолационни свойства

Декоративните фасадни панели са изработени от експандиран полистирен (EPS) със стандартна плътност от 15 кг/м3, което ги прави добро топлоизолационно решение за всякакъв тип строителство. В зависимост от изискванията на клиента обаче, плътността може да бъде променяна, за да се съобрази изцяло със спецификите на проекта.

Въпреки че стандартната дебелина на термопанелите е 100 мм, тя също може да бъде модифицирана и детайлите да бъдат изработени по поръчка, в зависимост от спецификите на проекта. Така клиентите имат възможността да персонализират панелите спрямо своите идеи и нужди.

Монтажът на фасадните панели гарантира безшевно финишно покритие

Едно от основните предимства на декоративните фасадни панели от EPS се състои в това, че изкореняват риска от образуване на термомостове. Това се постига благодарение на изпитания метод за монтаж, гарантиращ безшевно финишно покритие.

  • Здрав и стабилен декоративен слой

Ако за здравината и устойчивостта на една топлоизолационна система отговарят елементи като армираща мрежа, шпакловка и фасадна мазилка, то при фасадните панели тази роля е поверена на декоративния слой от течен полимерен камък. Течният полимерен камък представлява строителна смес със специален състав, която след смесване с вода се втвърдява и образува особено здрав финишен слой. След стягане, по външен вид, течният камък изцяло наподобява истински камък, с разликата, че е по-гладък и с почти перфектна структура.

Монтаж на декоративни фасадни панели от EPS

Втората, и по-съществена, разлика е, че течният камък е плътен материал с не толкова пореста структура. Всичко това, в комбинация с финишното покритие от акрилен лак, с което се обработват панелите, гарантира един перфектно изглеждащ и непроницаем слой.

Финишният слой на декоративните фасадни панели от EPS е с дебелина между 8 и 10 мм. В структурата му е вложена и армираща стъклотекстилна мрежа, която го прави особено здрав и устойчив на механичен натиск, структурни вибрации и движения в основата. Това спомага за запазване на неговата стабилност през целия период на експлоатация.

  • Комфортен и сигурен монтаж

Декоративните термопанели се предлагат с предварително оформен монтажен зъб с големина от 50 мм. Благодарение на това, декоративните панели се застъпват четиристранно и се анкерират сигурно към основата, с помощта на дюбели. След монтаж на първия панел, благодарение на монтажните зъби и метода на съединяване, последващите пана се фиксират лесно и удобно, гарантирайки 100% контактна повърхност един с друг. По този начин топлоизолационният слой остава непрекъснат, което редуцира риска от проникване на вода или механични частици, които биха отслабили неговата ефективност през периода на експлоатация.
 
Монтаж на декоративни фасадни панели от EPS

Благодарение на техниката на производство, финишното покритие на декоративните фасадни панели е предварително обработено така, че всички мокри процеси да са приключили. По този начин продуктите идват готови за директен монтаж, пестейки време и усилия.

Разнообразие от цветове и текстури

Декоративните фасадни панели от EPS на StyroDesign не се ограничават само с точното пресъздаване на визията на естествен материал като камъка. Те разгръщат богата гама от възможности за избор между различни категории от панели като например:

  • Див камък
  • Римска шарка
  • Варовик
  • Травертин
  • Мрамор

Изброените категории съдържат над 50 модела в различни дизайни. Но с това не се изчерпва гамата от предложения. Декоративните фасадни панели от EPS се предлагат и с текстура на дърво.

Термопанелите на StyroDesign пресъздават максимално точно цвета и структурата на естествените материали, които имитират. Благодарение на технологията на изработка и монтаж, материалът гарантира създаването на монолитни безшевни повърхности, изцяло "запечатващи" фасадата на сградата и превръщащи я в местна забележителност.

Фасадни термопанели на StyroDesign

Що се касае до поддържането на естетическата визия на декоративните фасадни панели, от особена важност е да се спомене, че техният финишен слой редуцира до минимум задържането на наслоявания и механични частици по повърхността. Почистването на термопанелите става лесно и бързо, само с помощта на кърпа и сапунена вода. Така фасадата на сградата запазва своята забележителна визия за дълъг период от време, гарантирайки една безпроблемна експлоатация.

Автор: Марисан АД


13 ноември 2019 - Comfort.bg

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
Марисан, фасаден дизайн, фасадни панели, панели от EPS, декоративни панели, термопанели, фасадни термопанели


още от категорията архитектура, проектиране

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg