фирми продукти
представяме
работа
 
Крайният срок за финансиране на ремонт на ценни сгради в София наближава

Ремонт на сгради паметници на културатаНаближава крайният срок за подаване на заявления по програма "Културно наследство" - 31 октомври, съобщават от столичното направление "Архитектура и градоустройство"(НАГ).

Програмата има за цел да подкрепи опазването на недвижимите културни ценности в София и да насърчи собствениците им за реставрацията и социализацията им.

Програмата ще финансира изцяло обследването на сградите, съставянето на технически паспорт и изготвянето на инвестиционните проекти, както и издаването на разрешение за строеж.

Определената обща сума за финансиране на проекти от общинския бюджет за 2019 г. е 300 000 лв. Програмата не поставя ограничения за финансирането на отделните проекти.

Координаторът и проектантите ще консултират и съгласуват етапите на проектиране със собствениците на сградите с цел постигане на оптимални резултати.

Програма "Културно наследство" на Столичната община ще поеме и разходите по авторски надзор от проектантите по време на строителството. Повече информация може да се намери в сайта на НАГ.


18 октомври 2019 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
ремонт на сгради, реставрация на сгради, фасадна реставрация, паметници на културата


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg