фирми продукти
представяме
работа
 
Крайният срок за финансиране на ремонт на ценни сгради в София наближава

Ремонт на сгради паметници на културатаНаближава крайният срок за подаване на заявления по програма "Културно наследство" - 31 октомври, съобщават от столичното направление "Архитектура и градоустройство"(НАГ).

Програмата има за цел да подкрепи опазването на недвижимите културни ценности в София и да насърчи собствениците им за реставрацията и социализацията им.

Програмата ще финансира изцяло обследването на сградите, съставянето на технически паспорт и изготвянето на инвестиционните проекти, както и издаването на разрешение за строеж.

Определената обща сума за финансиране на проекти от общинския бюджет за 2019 г. е 300 000 лв. Програмата не поставя ограничения за финансирането на отделните проекти.

Координаторът и проектантите ще консултират и съгласуват етапите на проектиране със собствениците на сградите с цел постигане на оптимални резултати.

Програма "Културно наследство" на Столичната община ще поеме и разходите по авторски надзор от проектантите по време на строителството. Повече информация може да се намери в сайта на НАГ.


18 октомври 2019 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
ремонт на сгради, реставрация на сгради, фасадна реставрация, паметници на културата


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg