фирми продукти
представяме
работа
 
Интериорните профили на StyroDesign - достъпният начин да придадем лукс в помещенията

Интериорни архитектурни профили

Когато се впечатлим от интериора на дадено помещение, първата асоциация в ума ни е, че подобен резултат със сигурност изисква доста средства. Това обаче далеч не е така. Магията на интериорния дизайн се изразява във факта, че посредством умелото съчетание на форми, цветове и разположение в пространството успява да постигне цялостни конфигурации, въздействащи върху нашите сетива. Така с ограничени средства и множество добри идеи интериорът може да се превърне в едно тотално различно пространство, създаващо уют и комфорт за неговите обитатели.

Познатите начини да променим интериора

Когато става въпрос за внасянето на промени в изгледа на помещенията, винаги се досещаме за най-лесния и удобен метод – декорирането на стените в нови цветове, подмяната на мебелите и тяхното разположение и т.н. Въпреки че по този начин можем да придадем свеж изглед и ново усещане в дома, за мнозина това не е достатъчно. Все повече хора се стремят към това да добавят собствена нотка креативност в декорирането на своите домове, с цел да им придадат индивидуален характер и да изразят себе си.

Декоративни профили за интериора

Докато пребоядисването и преобзавеждането на помещенията може да промени общата визия, то усещането за изтънченост, лукс и индивидуален характер може да бъде постигнато само чрез умело фокусиране върху отделните детайли. За да разгърнем креативността си и да променим изцяло облика на интериора, се нуждаем от финални щрихи, които да акцентират върху нашия персонален почерк.

Интериорни профили и декоративни елементи

Едно помещение може да стане толкова красиво и функционално, колкото внимание вложим към неговото оформление и детайлите в него. Интериорните профили и декоративни елементи на StyroDesign придават безгранични възможности за дизайн и ново измерение в стила на всеки един дом – от класически форми и орнаменти, до модернистични концепции.

Сериозното развитие на технологиите в последно време и предимствата в новите производствени практики разгръщат пред нас голям набор от възможности за оформление на интериора. Днес синтетичните материали са един от най-често срещаните компоненти в дизайна на помещенията. Благодарение на постоянната развойна дейност, все по-често ставаме свидетели на нови и значително подобрени синтетични материали. Множеството техни разновидности спомагат за по-устойчивото и ефектно оформление на интериора в домовете ни. С течение на времето обаче в едни от най-доказаните материали за интериорен дизайн се превръщат полистиролът и полиуретанът.

Интериорни профили от полистирол и полиуретан

Архитектурните детайли от гамата на StyroDesign предоставят изцяло съответстващ аналог на масивните гипсови и мраморни елементи, познати от различни архитектурни стилове през отделните епохи. За разлика от тях обаче интериорните профили от гамата на StyroDesign са далеч по-щадящи за помещенията, тяхната експлоатация и не на последно място – природата. Материалът, от който са изработени, им придава качества като:

 • Ударо- и водоустойчивост
 • Здравина и висока плътност
 • Дълготрайност и резистентност към стареене
 • Практически неограничен срок на експлоатация
 • Ниско тегло и удобство при полагане
 • Възможност за рециклиране
 • Широк избор от цветове за декориране
 • Лесно почистване само с помощта на влажна кърпа

Фактът, че профилите са ударо- и водоустойчиви ги прави подходящи за полагане в силно натоварени помещения като коридори, бани, трапезарии и др. Противно на завидната си здравина и удароустойчивост, профилите се характеризират с особено ниско тегло, което спомага за чувствителното редуциране на натоварването на стените и таваните.

Разнообразие от профили и различни конфигурации за тотално преобразяване на интериора

Интериорните профили на StyroDesign предоставят цялостен асортимент от класически до модерни декорации за стени, подове и тавани. Благодарение на големите възможности за дизайн и оформление, всяко едно помещение може да придобие уникално внушение и изцяло нов характер. Между продуктовите решения са:

 • Корнизни профили

Като едни от най-разпространените интериорни елементи, корнизните елементи се характеризират с особена универсалност, правеща ги подходящо решение за всякакви архитектурни стилове. С тяхна помощ можете да придадете перфектния завършек на стената и естетическото изпълнение на връзката й с тавана.     

В днешно време те се превръщат в неизменна част от интериорите не само на частни, но и на обществени сгради. Това се дължи до голяма степен на комфорта и усещането за лукс, които придават при вграждането им като елемент, допълващ осветлението на помещенията. Така, посредством форма и светлина, корнизните профили с индиректно осветление могат драстично да променят усещането и характера на един интериор.

Корнизни профили с индиректно осветление

 • Линейни профили

Този тип профили позволяват изграждането на плавни линии и контури из цялото помещение. С тяхна помощ се постига креативно и естетически издържано разделение на отделните нива на стаите. Подходящи са за всякакъв тип помещения – от хола и кухнята, до коридорите и спалните.

Линейни декоративни профили и подови первази

 • Подови первази

Благодарение на минималистичния стил на подовите первази, фугите и грубият завършек на стените при връзката им с подовите площи биват мигновено заличени. Идеално точните и правилни контури на подовите первази благоприятстват хармоничния преход между пода и стените в помещението.

 • 3D панели

Всеки интериор се нуждае от своеобразен акцент. 3D панелите са именно този елемент, способен да придаде нотка индивидуалност на всяко едно помещение. С тяхна помощ могат да се оформят ефектни акцентни стени или зони в интериора, придаващи специфичен характер и уникален стил на цялата стая.

3D панели за декорация

 • Розетки и пана

Таваните, като едни от възловите площи в помещенията, могат да бъдат претворени според всяко едно желание и във всеки архитектурен стил. Богатата разновидност от дизайн, цветове и големина на розетките и паната, в комбинация с възможността за приложението им и на стената, позволяват удовлетворяването дори и на най-специфичните идеи и концепции.

 • Декоративни камини

Декоративни камини

 Без съмнение това е елементът, придаващ в най-голяма степен усещането за уют и комфорт на всяко едно помещение. С помощта на декоративните елементи на StyroDesign можете лесно и ефектно да се сдобиете с камина във всяка една от стаите на дома или вилата. Перфектният дизайн и завършен външен вид ги правят оптически идентични с реалните скъпо струващи и луксозни камини.

 • Ниши

Интериорните ниши са символ на архитектурен вкус и изтънченост. Предназначени за разполагане и акцентиране върху значим предмет, нишите представляват специфични вдлъбнатини в стената на помещението. С тяхна помощ подчертаването на любимите елементи и произведения на изкуството става особено лесно и ефектно.

 • Орнаменти

Интериорни орнаменти

Придаването на допълнителен фокус върху пресъздавания архитектурен стил не би било възможно без интериорните орнаменти. Тези декоративни елементи позволяват добавянето на допълнителен декор и постигането на завършеност и финално щриховане на архитектурната идея.

 • Рамки на врати и прозорци

Вратите и прозорците са възлови елементи от едно помещение. С помощта на декоративните рамки тяхното акцентиране става далеч по-ефектно и забележително. Благодарение на лесния и бърз монтаж, преобразяването на вратите и прозорците може да се изпълни от всеки един в рамките на само няколко часа, а положителното въздействие на крайния резултат е гарантирано.

Декоративни рамки на врати и прозорци

 • Пиластри, колони и полуколони

Този тип елементи са израз на релефност и геометрична симетрия в помещенията. Приложението им придава чувство на лукс и хармония в помещенията, типични за редица традиционни архитектурни стилове. Интегрирането на колона в даден интериор е лесен и сигурен начин да се придаде така желаното усещане за мащабност и просторност.

Бърз, лесен и безпроблемен монтаж

Благодарение на пълната гама от аксесоари и съпътстващи продукти за монтаж, архитектурните профили могат да се фиксират бързо, лесно и удобно само в рамките на няколко стъпки. С помощта на подробните инструкции и ръководства за монтаж фиксирането на интериорните детайли може да бъде извършено в рамките на само няколко часа, дори и от непрофесионалисти.

След фиксиране интериорните профили могат да бъдат боядисвани с всякакъв тип бои – както блажни, така и водоразтворими. Снежно белият им цвят позволява лесно декориране в широка гама от цветове и идеално вписване в цялостната дизайн концепция на помещението. Свръхотчетливата детайлност и ясно изразена релефна структура, от своя страна, превръщат профилите в перфектните решения за всеки тип интериор. По този начин всеки един е способен да придаде желаното цветово внушение на елементите, интегрирайки ги изцяло в общата идея на помещението.

Благодарение на материала, от който са направени, интериорните профили на StyroDesign запазват цветовата си наситеност и перфектното визуално внушение за дълъг период от време. Почистването им става бързо и лесно, само с помощта на влажна кърпа.

Почистване на интериорните профили

Без значение дали профилите са интегрирани поотделно или в комбинация, уникалното внушение и перфектната визия са гарантирани. А заедно с това свежото настроение и усещането за лукс на помещението стават възможни с минимални усилия и инвестиции!

Така, дори и с ограничен бюджет и времеви ресурс, преобразяването на интериора става лесна и безпроблемна задача, въпрос само и единствено на личен избор!

Автор: Марисан АД


11 октомври 2019 - Comfort.bg

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
Марисан, интериорен дизайн, архитектурни профили, интериорни профили, декоративни профили, корнизни профили, подови первази, 3D панели


още от категорията архитектура, проектиране

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg