фирми продукти
представяме
работа
 
Фасада мечта

Част 1

Фасадните бои не са толкова популярни в България, но всеки, който веднъж е боядисвал фасадата си с боя, надали ще се върне към мазилките. Този тип покритие е много лесно за нанасяне и задържа много по-малко мръсотия от мазилката, а здравината и устойчивостта на атмосферни влияния на качествените бои не се различават от тези на мазилките.

Боите на фирма Атриа са с отлична белота и покривност, имат много висока устойчивост на градски и индустриален смог и на тежки атмосферни влияния. Освен това те отлично прилепват към основата, имат висока еластичност и маскират фини пукнатини. Имат отлична механична устойчивост на триене и висока хидрофобност. Всички продукти могат да бъдат оцветени в над 2000 цвята по каталози NCS, RAL и ATRIA 604.

Въпреки че са предвидени за ново боядисване и ремонт на външни стени и тавани на жилищни, обществени и промишлени сгради, продуктите спокойно могат да се използват и за вътрешни стени и тавани, тъй като не съдържат вредни вещества и не отделят токсични вещества, вредни за човека, растенията и животните. Всички предлагани от нас продукти отговарят на изискванията на Регламент REACH за съдържание на летливи органични съединения (ЛОС).

Фасадни бои

За цялостно боядисване на сгради най-популярни на българския пазар са следните два продукта:

Първият е Salentquarz - универсална акрилна боя, която е идеална за градовете и селата във вътрешността на страната, в които няма големи индустриални предприятия, силен градски смог и солена влага. Притежава отлична здравина, фина песъклива структура и отличен естетичен вид. За любителите на рустикални ефекти, върху нея може да се положи велатура Опавел в по-тъмен цвят, за да постигнете прекрасния чар на средиземноморските къщи. Друга приятна изненада е отличното съотношение цена/качество.

Salentquarz - универсална акрилна боя

Вторият продукт, който е сред най-харесваните от нашите клиенти, е Setacril. Също като Salentquarz, Setacril е акрилна универсална боя, но за разлика от него, е по-фин като структура. Тази му характеристика го прави изключително подходящ за оформяне на декоративни елементи по фасадата и дори за рисуване.

Setacril - акрилна универсална боя

Прекрасно решение за цокъла на сградата са релефните фасадни бои. Чрез тях не само придавате красота и чар, но и улеснявате поддръжката на фасадата. Предлагаме на вашето внимание следните два варианта:

Първият е Bucciotix Lucido - гланцова полимерна боя, която не задържа петна и прах. Като всяка гланцова боя, е много устойчива на миене с почистващи препарати, което я пряви идеален вариант за цокъл на сгради, където често попадат кални пръски, прах и сажди.

Bucciotix Lucido - гланцова полимерна боя

Вторият е Rivestimento Buccia – матова релефна полимерна боя. С нея можете да постигнете различни фини релефи, включително и имитация на естествени камъни и дървесен фладер – едно решение, което пести средства и време.

Rivestimento Buccia - матова релефна полимерна боя

Ако имате къща край морето, знаете, че солената морска влага руши фасадата изключително бързо и поради тази причина е необходима специална боя с много висока устойчивост.

Atriasil Pittura е силиконова боя, устойчива на UV лъчи и на продължителни проливни дъждове, като същевременно притежава много добра едностранна паропропускливост (коефициент на устойчивост на проникване на вода w < 0,065 съгласно DIN 52617 и коефициент на паропропускливост sd < 0,575 съгласно DIN 52615). Боята притежава постоянна еластичност във времето, което не позволява образуването на пукнатини и има отлична адхезия както към минерални основи, така и към съществуващи стари фасадни бои. Осигурява отлична защита от плесени, лишеи и микроорганизми. Идеалното решение за влажен морски климат!

Atriasil Pittura - силиконова боя за влажен морски климат

За хората, които търсят енергийно ефективно и дълготрайно решение за фасадата, предлагаме продукт от ново поколение. Атриатермика Естерни (AtriaThermika Esterni) - енергоспестяваща боя с керамични микросфери за външни повърхности. Положена по съответната технология като завършващ слой, след изсъхване формира дълготраен декоративен и изолационен слой със следните характеристики:

  1. Много висока отразителна способност: Отразяване на топлинната енергия над 90% и отразяване на слънчевите лъчи – над 80%. Това означава, че ако се боядиса фасада с Атриатермика, през летните месеци, когато е налице интензивно слънчево греене, в резултат на отразяване на слънчевите лъчи ще се реализира значителна икономия на електроенергия за климатизация на помещенията;
  2. Висока устойчивост на атмосферни влияния като смог, киселинни дъждове, солен морски въздух, озон и UV лъчи и много дълъг експлоатационен живот. Използваните за оцветяването пигменти са с висока фотостабилност и не променят цвета на фасадата с течение на времето;
  3. Притежава т.нар. самопочистващ ("Лотос") ефект, благодарение на който върху боята не се задържат вода, прах и замърсявания;
  4. Много добра паропропускливост, която предотвратява формирането на влага във вароциментовите мазилки и шпакловки и по този начин ги предпазва от деградация и отлепване от основата;
  5. Елиминиране на термомостовете и като следствие от това предотвратяване на влагата, респективно образуването на мухъл по стените вътре в помещенията;
  6. Защитава основата срещу проникването на вода и образуването на пукнатини.

Всички изброени по-горе предимства гарантират с 20% по-ниски разходи за отопление (климатизация), а когато Атриатермика е нанесена като завършващ слой върху външна топлоизолация, то общият енергоспестяващ ефект ще бъде с 60-70% по-голям в сравнение с несанирана сграда.

Атриатермика Естерни (AtriaThermika Esterni) - енергоспестяваща боя

За всички гореизброени бои предлагаме подходящ грунд в зависимост от вида и състоянието на основата.

Фирма "АТРИА" притежава международно валидни сертификати ISO 9001 и ISO 14001 за фирмената система за управление на качеството и опазване на околната среда. Тези сертификати са гаранция за високото технологично ниво на произвежданата продукция, спазване на строгите изисквания за опазване на околната среда и осигуряване на безопасност на труда при нанасяне на покритията.

Продуктите можете да закупите от официалния вносител - фирма Атри ЕООД.


13 септември 2019 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Атри, бои, фасадни бои, декоративни бои, енергоспестяващи бои, акрилни бои, полимерни бои, силиконови бои


още от категорията бои, лакове, китове

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg