фирми продукти
представяме
работа
 
За разчистване под мостовете ще отидат 500 хил. лв. от парите за пътни ремонти

Пътни мостовеБитови и строителни отпадъци, гуми, складиране на сено и заграждения за отглеждане на животни - това намериха под мостовете на републиканската пътна мрежа проверяващите от агенция "Пътна инфраструктура". До инспекцията се стигна след като мост на магистрала "Струма" беше повреден след като боклуци, складирани под него, изгоряха при пожар.

Агенцията е собственик на земята под съоръженията, а нерегламентирано използване е установено при 120 от проверени общо 3 808, съобщи на брифинг председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Санкцията за нарушителите - физически лица, е от 200 до 500 лв., а за юридическите - от 1000 до 3000 лв.

Там, където нарушителите не може да бъдат открити, отпадъците ще бъдат разчистени за сметка на бюджета на агенцията. Прогнозата на Терзийски е, че ще са необходими не по-малко от половин милион лева. С толкова ще се намалят парите за текущи ремонти и поддържане на пътищата, за изкърпване на настилките, за обновяване на маркировката на второкласната и третокласната мрежа и за обезопасяване.

"Апелирам гражданите да не изхвърлят битовите и строителните си отпадъци не само в сервитута на мостовите съоръжения, а въобще на нерегламентирани места, защото за да бъдат предотвратени последиците от техните действия, се бърка не само в нашия джоб, но и в техния включително", заяви Терзийски и подчерта, че опазването на околната среда зависи не само от институциите, но и от всеки гражданин.

Голяма част от нарушенията са под съоръжения, които са в населените места или в непосредствена близост до тях. Например захвърлени автомобилни гуми са открити под моста при 17-ти км на път III-208 Провадия - Дългопол и община Провадия е уведомена да ги премахне. Строителни материали и механизация са констатирани и под съоръжението при 63-ти км на път III-609 в Дряново.

През летните месеци някои замеделски стопани използват пространството под мостовете за временно складиране на бали със сено и слама или за отглеждане на кокошки и овце. Пространството под съоръжение над река Бели Вит на път III-3701 в Тетевен е било обособено за отглеждане на животни като мястото е било оградено с греди, дъски и талашитени плоскости. Близо до него има и кокошарник. Обособени пространства за отглеждане на животни са открити и под моста в село Крушаре на път II-53 Сливен - Ямбол. Сено е намерено и под надлез на път II-23 Кубрат - Русе в Русенска област и на път II-48 Омуртаг - Котел на територията на село Тича.


28 август 2019 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътни мостове, пътни ремонти, пътна инфраструктура


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg