фирми продукти
представяме
работа
 
Ремонт - Мисията възможна!

Част 1

Ремонт – дума, която плаши мнозина. Какво да изберем? Кое е най-подходящо? Колко време ще отнеме? Колко ще струва? А дали ще можем да се справим сами? Това са една малка част от въпросите, които си задаваме, когато се наложи да освежим дома.
В две поредни статии ще Ви помогнем да направите правилния избор и ще Ви дадем ориентир в многообразния свят на интериорните бои.

Италиански интериорни бои за всяко помещение в дома

Първата стъпка е грундирането. Независимо дали стените са боядисани или нови, чрез грунда ще си осигурите отлична адхезия и покривност на боята или иначе казано – с по-малко боя да боядисате по-голяма площ.

За целта отлично решение е Isoacril (Изоакрил). Този грунд е подходящ за всякакъв вид вътрешни и външни мазилки и шпакловки: гипсови, циментови, вароциментови, както и за гипскартон. Нанася се в един слой, като предварително трябва да се разреди 1:10 с вода (1 литър грунд се добавя в 10 литра вода). И най-важното, този продукт няма да натежи на бюджета Ви, тъй като цената е само 0,21 лв./кв. м.

Втората стъпка е боядисването. Тук идва и трудността при избора – съществуват много видове бои. В няколко кратки реда Ви представяме най-подходящите продукти за съответното помещение.

Да започнем със спалнята. Идеалното решение според нас са екологично чистите бои с прекрасен матов финиш, който дава невероятно усещане за кадифени стени. Тези бои имат отлична паропропускливост, много добра устойчивост на боята срещу развитие на бактериални и гъбични зарази и добра устойчивост на миене. Матовият финиш прикрива дефекти по повърхността, а направените в процеса на боядисване поправки не личат. От този вид бои Ви предлагаме:

Top 40 (Топ 40) - високотехнологична екологично чиста боя с НУЛЕВО съдържание на летливи органични съединения (VOC) съгласно UNI EN ISO 16000-9. Топ 40 не съдържа формалдехид и други вредни за здравето съединения като алифатни и ароматни въглеводороди, хлороформ, бутанол и поради тази причина е особено подходяща за всички помещения в дома, особено там, където прекарваме поне осем часа от денонощието. Цената на квадратен метър започва от 1,93 лв. (за два слоя), като варира според цветовете, които ще изберете.

Top 40 (Топ 40) - екологично чиста боя, подходяща за спалнята

Всички знаем как миришат новите мебели. Тази миризма идва от съдържащия се в лепилата формалдехид и проблемът не е в самата миризма, а във вредното въздействие на формалдехида, особено върху младия организъм. За да се отървете бързо от него и за да растат децата в максимално чиста среда, за детската стая изберете Топ Грийн 5 с нейната уникална система Aria Pulita™ (Чист въздух).

Както и Топ 40, Топ Грийн 5 е високотехнологична екологично чиста боя със зелен етикет за съдържание на летливи органични съединения (VOC) съгласно UNI EN ISO 16000-9. Но за разлика от нея Топ Грийн 5 притежава уникалната характеристика Aria Pulita™ (Чист въздух), която позволява на боята да почиства от формалдехид въздуха в помещенията, в които е нанесена. Замервания, направени от оторизирана лаборатория, в помещения, боядисани с Топ Грийн 5, показват, че в рамките на 24 часа след боядисването боята абсорбира формалдехида от въздуха и намалява съдържанието му под минималните нива, които се изискват за чисти помещения. За изключителните качества, които притежава тази боя, цената от 2,49 лв./кв. м (за два слоя) е съвсем разумна!

 Топ Грийн 5 - екологично чиста боя, подходяща за детската стая

Идеално решение за хола е Colorex.
Колорекс е високопокривна акрилна боя, устойчива на миене, съдържаща специални нелетливи активни вещества с широк спектър на действие срещу образуването на плесени, гъбички и бактерии. Боята е матова и отлично прикрива дефекти по повърхността, а направените в процеса на боядисване поправки не личат. Колорекс може да закупите на цена от 2,33 лв./кв. м (за два слоя).

Colorex (Колорекс) - акрилна боя, подходяща за хола

Най-добрият продукт за кухнята е Biotex.
Биотекс е акрилна боя, съдържаща специални нелетливи активни вещества с широк спектър на действие срещу образуването на плесени, гъбички и бактерии. Освен това Биотекс има отлична устойчивост на миене. Независимо колко ще развихрите кулинарния си талант, бъдете сигурни – после ще можете да почистите. Предлага се в три модификации – мат, сатен и гланц. Цената на квадратен метър е 2,91 лв. (за два слоя) – най-добрата в този клас латекси!

Biotex (Биотекс) - акрилна боя, подходяща за кухнята

Всички предложени бои притежават следните предимства:

  • Нямат мирис;
  • Отлична покривност;
  • Висока белота на покритието и висока устойчивост на пожълтяване;
  • Лесно нанасяне;
  • Отлично разстилане;
  • Предлагат се в изключително широка гама от цветове – над 2800 по цветови таблици NCS, RAL, Atria;
  • Всички грундове, бои и латекси са произведени в Италия.

В следващата статия очаквайте решенията, които ще Ви предложим и за другите помещения в дома – баня, сервизни помещения, механа, гараж!

Продуктите можете да закупите от официалния вносител - фирма Атри ЕООД.


12 април 2019 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Атри, бои, грундове, интериорни бои, латекси, екологични бои, безвредни бои


още от категорията бои, лакове, китове

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg