фирми продукти
представяме
работа
 
ДНСК затяга контрола с нови дирекции в областните градове

ДНСК затяга контрола с нови дирекции в областните градовеПромени в Дирекцията за национален строителен контрол предвиждат откриването на регионални служби във всеки областен град за подобряване надзора по места в страната. Целта е хората, които живеят на територията на дадена област, да имат непосредствен контакт със структурите на ДНСК, съобщиха от регионалното министерство.

Предлагат се и промени, които предвиждат създаване на нова дирекция "Въвеждане в експлоатация и консултанти". Тя ще контролира дейността на лицата, упражняващи строителен надзор, ще подпомага началника на ДНСК при издаване на удостоверения или отказ от издаване на удостоверения за вписване в регистъра за упражняване на дейността консултант, както и при изпълнение на неговите правомощия за предсрочно прекратяване действието на издадените удостоверения.

Над 5000 проверки за безопасност на строежите извърши Дирекцията за национален строителен контрол през 2018 г. Сред основните нарушения са липса на временна плътна ограда откъм улиците и страничните регулационни линии на строителната площадка; липса на информационни табели с описанието на строежа, номер и дата на разрешението за строеж, както и данни за възложителя, строителя, надзорника и др. За установените нарушения са издадени 93 наказателни постановления за общо 54 970 лева.


5 март 2019 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
строителство, строителен надзор, строителство на сгради, строителен контрол


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg