фирми продукти
представяме
работа
 
Близо 1,8 млн. лв. ще струва кръговото на входа на Габрово

Близо 1,8 млн. лв. ще струва кръговото на входа на ГабровоБлизо 1,8 млн. лева с ДДС ще струва строежът на новото кръгово кръстовище на входа на Габрово от Велико Търново. Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) стартира обществените поръчки за избор на изпълнители и строителен надзор при реконструкцията и изграждането на пътното съоръжение.

Кръгово кръстовище на път I-5 на входа на Габрово ще замени съществуващото четириклонно кръстовище на улица "Орловска", която съвпада с първокласния път I-5 в град Габрово и улиците "Търновско шосе", "Лазурна" и бул. "Бойката".

С построяването на ново кръгово кръстовище ще се улесни трафикът на входа на областния град и ще се повиши безопасността на движение в района.

Проектът се финансира от бюджета на АПИ. Срокът за изпълнение е 160 дни.

Реконструкцията предвижда полагане на нова асфалтова настилка, предпазни ограждения и пътна маркировка. Ще се възстанови отводняването на платното. Ще бъдат обновени тротоарите, бордюрите и прилежащите зелени площи. Кръговото кръстовище ще бъде с ново енергоефективно осветление, уточняват още от пътната агенция.


8 януари 2019 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътни ремонти, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg