фирми продукти
представяме
работа
 
Столичната община планира ремонти на ВиК мрежата с 400 млн. лева от европрограма

Столичната община планира ремонти на ВиК мрежата с 400 млн. лева от европрограмаДо края на тази година Столичният общински съвет ще избере квартали и населени места около София, в които да бъдат подменени или да се изградят водопроводи и канализация, като общата сума за проектите ще е 500 млн. лева. За целта общината ще кандидатства за 400 млн. лева по Оперативна програмата "Околна среда" 2014-2020 г., а останалите 100 млн. лева ще отпусне от бюджета си.

Проектът беше представен в общинската комисия по инженерна структура днес и е част от план на общината от миналата година за изграждане и рехабилитация на водопреносната мрежа. Срокът за изпълнение е до 2025 г. а общата стойност на всички проекти е 2 млрд. лева.

Представеното днес предложение предвижда реконструирането на двете пречиствателни станции за питейни води "Бистрица" и "Панчарево", както и да се увеличи капацитетът инсталацията за третиране на утайките от пречиствателната станция за отпадъчни води "Кубратово". Обектите са от съществено значение за пречистването на питейната вода в София.
Сред набелязаните квартали на столицата са: "Горубляне", "Американски колеж", "Кръстова вада", "Манастирски ливади","Витоша ВЕЦ Симеоново", "Горна баня", "Суходол", "Симеоново", "Суходол", "Драгалевци", "Бояна", "Бенковски", "Орландовци".

Ремонти на ВиК мрежата и изграждането до 2020 г. може да очакват и в населените места селата "Герман", "Лозен", "Панчарево", "Бистрица", "Кокаляне", "Кривина", "Казичене", "Чепинци", "Негован", "Световрачене", "Кубратово", "Абдовица", "Бусманци", "Иваняне", "Волуяк", "Долни Богров", "Горни Богров", "Яна".


27 ноември 2018 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
ВиК, водни проекти, водна инфраструктура


още от категорията вик

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg