фирми продукти
представяме
работа
 
С поръчка за 140 млн. лева Столичната община търси фирми, които да ремонтират града

С поръчка за 140 млн. лева Столичната община търси фирми, които да ремонтират градаСтоличната община е обявила обществена поръчка за текуща поддръжка на пътните съоръжения във всички райони на града. Прогнозната й стойност е 140 млн. лева и е разделена на 7 позиции с по 3 или 4 района, като срокът на всички договори ще е 4 години.

Победителите ще трябва да поддържат пътните настилки и тротоарите на всички улици, общински пътища и републикански пътища в столицата, мостове, пасарелки, водостоци и пешеходни подлези, се вижда от обявлението на поръчката. Срокът за подаване на оферти е до 10 октомври.

Зоните в поръчката са разпределени по райони. В първа зона влизат "Витоша", "Лозенец" и "Триадица", във втора са "Овча купел", "Красно село", "Красна поляна" и Банкя. Трета зона включва "Люлин", "Връбница", "Възраждане" и "Илинден", четвърта обхваща "Надежда", Нови Искър и "Сердика" 5. В пета зона попадат "Кремиковци", "Подуяне" и "Оборище", а в шеста и седма са съответно "Искър", "Слатина", "Изгрев", "Средец" и "Панчарево", "Младост", "Студентски".

Процедурата по възлагане на текущите ремонти и поддръжката на настилките в кварталите на София е стандартна. Причината за възлагането й сега е, че договорите с фирмите, избрани с поръчки през 2014 г. и 2015 г., изтичат. Общата сума на търга от 2014 г. бе 164 млн. лева (с ДДС).

Така за "Оборище", "Сердика", "Подуене" и "Нови Искър" отговаряше фирмата "Пътища и съоръжения", а за "Овча купел", Банкя, "Красна поляна" и "Красно село" - "ПСТ груп". По искане на кмета на София Йорданка Фандъкова договорите им бяха прекратени миналата година заради некачествено изпълнение. През тази година обаче общината възложи на "ПСТ груп" ремонтите за 21 млн. лева в централната градска част - около площад "Св. Александър Невски".

Според предишния договор за текущи ремонти пътните съоръжения в "Панчарево", "Младост", "Студентски", "Изгрев" се поддържаха от "ГБС - Инфраструктурно строителство", за районите "Витоша", "Лозенец", "Средец" и "Триадица" отговаряше "Трейс груп холд", Искър, Слатина и Кремиковци бяха поверени на фирмата ДЛВ ЕООД, а "Люлин", "Възраждане", "Надежда" и "Илинден" се поддържаха от консорциума "Амфисия" - с равни дялове участват "Франко Джузепе" ООД, регистрирана в Италия, и софийската "Нови технологии на България".


7 септември 2018 - Дневник

Добави коментар


19 септември 2018 13:34 | Мислех, че никой
От: Зора Чернева
Младост, в която живея е в такова състояние, че бях страшно изненадана да разбера, че е имало фирма, която ремонтира инфраструктурата. Разбити пътни платна, липса но тротоари и ощ много други неща, ме карат да се съмнявам, че вършат нещо.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
пътни ремонти, инфраструктурни проекти, ремонт на улици


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg