фирми продукти
представяме
работа
 
До две години ще бъдат ремонтирани всички магистрални пътни мостове в лошо състояние

До две години ще бъдат ремонтирани всички магистрални пътни мостове в лошо състояниеМагистралните пътни мостове, които са в лошо състояние, ще бъдат ремонтирани в рамките на две години. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Министерски съвет, цитиран от БНР.

В момента се правят ремонти на пет от 17-те моста, чиито експлоатационни срокове изтичат, а в близките дни ще започнат ремонтите на още три. Миналата година са ремонтирани седем от тях. Отделените средства за тях са над 130 млн. лв. Съоръженията са строени преди повече от 45 години.

"Още до края на месеца стартираме с ремонт на тези три съоръжения – двете на автомагистрала "Хемус" и на автомагистрала "Тракия" едно съоръжение, разбира се, при въвеждане на необходимата временна организация и недопускане при такива ситуации трудност в придвижването", информира министърът.

Министър Нанков добави, че ремонтите ще приключат до първи ноември и при въвеждането на зимното поддържане на магистралите ще бъде възстановено движението на тежкотоварните коли. Останалите мостове според възможностите на бюджета планово ще бъдат ремонтирани в рамките на 2019 - 2020 г.

На 15 август министър-председателят Бойко Борисов нареди на министрите на регионалното развитие Николай Нанков и на транспорта Ивайло Московски спешно да предложат решение, което да дава възможност ремонтите на мостовете по пътната и транспортна инфраструктура да вървят едновременно.


20 август 2018 - Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
ремонт на мостове, пътни ремонти, пътна инфраструктура


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg