фирми продукти
представяме
работа
 
Покривна мембрана AtriaThermika (Атриатермика)

Покривната мембрана Атриатермика е изградена на базата на керамични вакуумни микросфери и специална терполимерна акрилна смола с изключително ниска термопроводимост. Тя е идеална хидро- и топлоизолация за покриви от бетон, поцинкована ламарина, стари асфалтови изолации, дървени покриви, навеси от поликарбонатни плоскости и др.

Покривна мембрана AtriaThermika (Атриатермика)

Използването на покривна мембрана Атриатермика, особено в бял цвят, има следните основни предимства пред другите видове покривни хидроизолации:

 1. През студените месеци:
  Изключително ниската термопроводимост на Атриатермика образува т. нар. топла стена, т. е. разделя студения атмосферен въздух от относително по-топлата повърхност на покривната конструкция, предотвратява разсейването на топлината от помещенията и по този начин води до значително намаляване на разходите за отопление. Това означава значителна икономия на електроенергия за отопление на помещенията.
 2. През топлите месеци:
  Изключително високата светлоотразителна способност (93%) предотвратява затоплянето на покривната плоча, което води до значителна икономия на енергия за климатизация, а за помещения без климатизация - повишаване на комфорта в тях.
 3. Предотвратява образуването на конденз и мухъл по таваните на помещенията на последния етаж.
 4. По-дълъг експлоатационен период на покривната хидроизолация, благодарение на:
  • Високата устойчивост на Атриатермика на атмосферни влияния като дъжд, сняг, солен морски въздух, озон и UV лъчи.
  • Покритието запазва еластичността си и поема без напукване термичните разширения на покрива в много голям температурен диапазон – от -20 до +90°C.
  • Много добра паропропускливост, която предпазва основата от деградация.
  • Температурата на покривната конструкция се понижава, което предотвратява пукнатини под въздействие на термичните разширения.
 5. Повишава производителността на покривните фотоволтаични системи благодарение на високия коефициент на отразяване на слънчевите лъчи.

В заключение, всички тези предимства могат да се обобщят в следното: по-висок комфорт в обитаваните помещения и гарантирана икономия на енергия за отопление/климатизация.

Покривна мембрана AtriaThermika (Атриатермика)

В таблицата по-долу е дадено сравнение на коефициента на термопроводимост и светлоотразителната способност на Атриатермика и битумна хидроизолация:

Светлоотразителна способност Термопроводимост - λ
Атриатермика бяла: 93% Атриатермика бяла: 0,15-0,17
Битумна хидроизолация: 0,4-0,5% Битумна хидроизолация: 0,66-0,68

Посочените в таблицата данни са доказателство за това, че бъдещето е на т. нар. "БЕЛИ ПОКРИВИ", които намират все по-широко приложение в много страни по света.


С подходящ грунд Атриатермика може да се нанася върху покриви от бетон, поцинкована ламарина, стари асфалтови изолации, дървени покриви, навеси от поликарбонатни плоскости и др.

За покривите на кои сгради е подходяща Атриатермика?

 • Жилищни и административни;
 • Големи магазини, заведения, изложбени зали;
 • Хотели;
 • Производствени сгради и складове;
 • Животновъдни ферми и складове за селскостопанска продукция.

Покривна мембрана Атриатермика е изпитана в оторизирани европейски лаборатории и резултатите от тези изпитвания показват ефективността й.

Всички продукти от линията Атриатермика са произведени в Италия. Гаранция за това е символът "Made in Italy". Made in Italy
Продукта можете да закупите от официалния вносител - фирма Атри ЕООД.


8 юни 2018 - Comfort.bg

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
Атри, покривни мембрани, хидроизолация на покриви, топлоизолация на покриви, покривна изолация, изолация на покриви


още от категорията хидроизолация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg