фирми продукти
представяме
работа
 
Над 14 млн. лв. за изграждането на публични инвестиционни проекти в Пловдивска област

Над 14 млн. лв. за изграждането на публични инвестиционни проекти в Пловдивска област17 проекта на стойност 14 191 009 лв. ще бъдат реализирани в област Пловдив със средства от „Публични инвестиционни проекти” ЕАД. В края на март правителството одобри проектите с национално или местно значение, които ще се изграждат със средства на дружеството. На преговорите с МВФ беше постигнато съгласие 220 млн. лв. от капитала му да бъдат използвани през второто и третото тримесечие на 2005 г. за осъществяването на проекти с цел подобряване на инфраструктурата в страната.

С осигуреното от правителството финансиране в община Пловдив ще бъдат реализирани четири проекта – ще бъде доизградено перонното покритие на гара Пловдив, ще бъде укрепен мост Герджика, ще бъде изградена част от Северния обходен канал, ще се направи корекция в коритото на река Марица в участъка, който преминава през областния център. В Хисаря ще бъде изградена инфраструктурата в тракийския комплекс край Старосел и основно ще бъде реконструиран пътя Калояново-Старосел-Красново. В община Родопи ще бъдат реализирани три проекта – ще бъдат изградени главен канализационен колектор в село Първенец и канализация в село Марково, ще се модернизира и Югоизточния обход на гр. Пловдив. В община Първомай ще бъде реконструиран пътя с. Брягово-с. Искра.

Със средства от „Публични инвестиционни проекти” в община Марица ще бъдат реализирани два проекта - ще бъде изградена канализационна система в селата Скутаре и Маноле. Също два проекта ще бъдат финансирани и в община Брезово. Първият е ремонт и рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа на село Чехларе, а вторият е изграждането на допълнително водоснабдяване на село Свежен от язовир “Свежен”. В община Асеновград ще бъде укрепено свлачището в местността “Блатища”, ще бъдат построени два моста - в Долни воден и на река Белишка по пътя Белишка-Загражден.

От “Публични инвестиционни проекти” в цялата страна ще се финансира изграждането на над 300 публични инвестиционни проекта с национално или местно значение. Приоритет при определянето им имат инфраструктурните проекти с висока икономическа и социална значимост.


9 май 2005 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
публични инвестиционни проекти, Пловдив, подобряване на инфраструктурата


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg