фирми продукти
представяме
работа
 
Тръжните процедури за магистралата "Русе - Велико Търново" ще тръгнат следващата година

Тръжните процедури за магистралата Русе - Велико Търново ще тръгнат следващата годинаТръжните процедури за изграждането на автомагистралата "Русе - Велико Търново" ще започнат през следващата година. Строителството ще бъде разделено на няколко лота, за да може да се работи едновременно на няколко участъка, каза днес председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Дончо Атанасов, цитиран от пресцентъра на агенцията.

Атанасов присъства на общественото обсъждане в Русе на Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение. Магистралата е с приблизителна дължина 133 км. Плановете са през следващата година да се обявят тръжните процедури за строителството на отсечката от Русе до Бяла, която е с голяма концентрация на пътни инциденти.

Проектът е разделен на три участъка: Русе – Бяла, обход на гр. Бяла и Бяла – Велико Търново. На срещата бяха представени разработените варианти на трасе - комбиниран, червен и син. Най-целесъобразен от екологична, техническа и икономическа гледна точка, според експертите, е комбинираният вариант.


1 декември 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, магистрална инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg