фирми продукти
представяме
работа
 
Общините ще контролират строителните отпадъци от малки обекти

Общините ще контролират строителните отпадъци от малки обектиКонтролът върху изхвърлянето на строителни отпадъци от малки обекти и от линейни обекти на техническата инфраструктура преминава от държавата към общините. Това предвижда приета днес от правителството нова Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, съобщи правителствената пресслужба.

Целта е да се ограничи незаконното изхвърляне на строителни отпадъци и да се спестят разходи на общините за почистването на нерегламентираните сметища.

В текстовете се посочват случаите, в които не се изисква изготвянето на План за управление на строителните отпадъци (ПУСО). Това са по-малките обекти и строежи, както и при строителни и монтажни работи на линейни обекти на техническата инфраструктура. Изхвърлянето, събирането, транспортирането, претоварването, оползотворяването и обезвреждането на строителни отпадъци от всички тези обекти ще се определят с общински наредби, се казва в съобщението.

По този начин ще се осигури проследимост на генерираното количество строителни отпадъци на територията на съответната община, ще се избегне изхвърлянето им на нерегламентирани места и съответно ще се намалят разходите на общините за почистването им.

С приемането на новия нормативен документ действащата в момента Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали се отменя.


28 ноември 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
строителство, строителни дейности, строителни отпадъци, ПУСО


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg