фирми продукти
представяме
работа
 
Изграждането на магистралата Русе - Велико Търново започва догодина

Изграждането на магистралата Русе - Велико Търново започва догодинаВ края на този месец започват обществените обсъждания по трите варианта за изграждане на автомагистралата Русе - Велико Търново, разгледани в доклада за Оценката на въздействието върху околната среда. В 45-дневен срок министърът на околната среда и водите трябва да се произнесе, да бъде одобрен някой от вариантите, след което да започнат реалните дейности по изграждането на трасето.

Това каза днес в Русе министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По думите му 2018 г. и 2019 г. ще бъдат много важни за Северна България с реализирането на двата проекта – автомагистралите Хемус и Русе – Велико Търново. Те ще бъдат финансирани със средства от въвеждането на тол системата.

"Вече сме на финалната права, процесът е необратим. Комисията за защита на конкуренцията се произнесе и по същество с определение за допускане на предварителното изпълнение на поръчката за тол системата, така че предстои сключване на договор с избрания изпълнител, за да можем да гарантираме не само финансирането на строителството на двете магистрали, а и качествено да поддържаме всички пътища от републиканската пътна мрежа", обясни министърът. Той уточни, че до въвеждането на системата всички дейности, които се извършват по двете магистрали, ще се плащат от държавния бюджет. По Хемус вече били платени авансите по договорите.

При посещението си в Русенско Нанков инспектира завършващия основен ремонт на участък от пътя Русе – Бяла - т.н. Беленски баир, и на кръговото кръстовище край Бяла. Ще бъде подписан споразумителен протокол между Община Бяла и АПИ за съвместно изграждане на дига от инертни материали при кръстовището с цел обезопасяването му. Пътят Русе – Бяла ще бъде ремонтиран поетапно и ще е добра алтернатива на бъдещата магистрала Русе – Велико Търново, каза министърът. През 2018 г. ще бъдат рехабилитирани още 15 километра от шосето.

В Русе Нанков направи и първа копка по мащабен европроект за изграждане на нова кейова стена и обновяване на крайбрежната зона. По-късно се срещна с представители на сдружението на собствениците на блок "Русия", който предстои да се санира. Това е първата сграда в България, на която ще се извърши не само саниране, а и конструктивно укрепване.


20 ноември 2017 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, магистрална инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg