фирми продукти
представяме
работа
 
Започва ремонт на 12 км от пътя Ловеч - Плевен

Започва ремонт на 12 км от пътя Ловеч - ПлевенДнес започна ремонт на близо 12 км от път II-35 Плевен – Ловеч, съобщи агенция "Пътна инфраструктура". Срокът за изпълнение на обекта е 10 месеца.

Ремонтът се финансира по оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. и от националния бюджет. Второкласният път осигурява най-кратката връзка между двата областни града и е основна пътна връзка към фериботния комплекс Никопол - Турну Мъгуреле на Дунав.

Със средства от ЕС ще се ремонтират общо около 30 км от второкласния път II-35 Плевен - Ловеч - Троян.

През миналия програмен период чрез оперативната програма бяха ремонтирани 10 км на територията на област Ловеч в участъка между Троян и Кърнаре.

По същата програма предстои да се обновят още 9 км в Ловешко, за които в момента се провежда тръжна процедура за избор на изпълнител.

Шефът на пътната агенция Дончо Атанасов съобщи, че подготовката на техническия проект на магистрала "Хемус" в участъка от Боаза до връзката с пътя Плевен - Ловеч върви много добре. Той повтори, че задачата е през втората половина на 2018 г. да започнат тръжните процедури за избор на изпълнители и до 2-3 години магистралата да стигне до Плевен и Ловеч.


15 ноември 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни ремонти


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg