фирми продукти
представяме
работа
 
Разнообразие и иновации в прецизната климатизация

Прецизни климатични системи MONTAIR

В продължение на 40 години MONTAIR е името на високи постижения в прецизната климатизация във високотехнологични среди, охладителни системи за сървърни станции и телекомуникационни инсталации.

Търговската марка MONTAIR е в групата от фирми на G.I. ИНДУСТРИАЛЕН ХОЛДИНГ СПА Италия, която е част от мултинационалната G.I. HOLDING Group. "Би Джи Ар Груп" ООД като дистрибутор на групата от фирми предлагаме пълна гама от решения за комфортно и промишлено охлаждане, системи за климатизация в търговски или промишлени сгради, охладителни системи за сървърни помещения и промишлени процеси.

Прецизни климатични системи MONTAIRПрез тази година, заедно с наши партньори, ние от "БИ ДЖИ АР ГРУП" ООД реализирахме три проекта с прецизни климатични системи "MONTAIR" за контрол на параметрите на микроклимата (относителна влажност и температура) в сървърните помещения.

За първия проект бяха доставени и инсталирани 2 бр. агрегати с обща студова мощност 46 kW (35 kW за сървърното помещение и 11 kW за UPS). Машините са от разделен тип, комплект с изнесени кондензатори с въздушно охлаждане и хладилен агент R410A. Машината за сървърното помещение е оборудвана с 2 независими хладилни кръга, електроден пароовлажнител и инверторни Plug вентилатори с променлив въздушен дебит. За да се гарантира своевременната реакция от страна на сервизните специалисти (до 4 часа 24/7), беше инсталирана специализирана система за Web наблюдение на агрегата чрез Ethernet протокол или GSM/GPRS.

Прецизни климатични системи MONTAIRПри втория проект се търсеше абсолютна независимост на системите за климатизация и прецизен контрол на микроклимата, съгласно изискванията за автономност на обекта. За целта бяха доставени и инсталирани 6 бр. агрегати с обща студова мощност 90 kW, групирани в каскади като работен и резервен. Редуването на машините в каскадата, включването им за подпомагане или резерва, в случай на авария, се осигурява от изцяло интегрираните контролери Danfoss – стандартни за цялата гама прецизни климатизатори "MONTAIR". За осигуряване на абсолютна автономност на проекта, доставените машини са от типа "моноблок" с вграден кондензатор с водно охлаждане и 2-пътен пропорционален вентил по вода за контрол на кондензацията, като отново машините работят с хладилен агент R410A.

Техническото решение на третия проект е с основен студоносител вода, за работа в режим на високотемпературно охлаждане (13/18°С), произвеждана от водоохлаждащ агрегат с въздушно охлаждане и възможност за работа в режим "free cooling" при външни температури под 5°С. За постигане на зададените параметри в сървърното помещение, бяха доставени и монтирани 2 бр. агрегати от серията "WOC" (2х36 kW – работен/резервен), оборудвани с топлообменници вода-въздух за високотемпературно охлаждане, електродни пароовлажнители, високонапорни центробежни вентилатори с цел присъединяване към въздуховодна мрежа и автоматика "Danfoss".

Автор: Би Джи Ар Груп ООД


10 ноември 2017 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Би Джи Ар Груп, климатизация, системи за климатизация, климатични системи, прецизна климатизация


още от категорията отопление, вентилация, климатици

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg