фирми продукти
представяме
работа
 
Разнообразие и иновации в прецизната климатизация

Прецизни климатични системи MONTAIR

В продължение на 40 години MONTAIR е името на високи постижения в прецизната климатизация във високотехнологични среди, охладителни системи за сървърни станции и телекомуникационни инсталации.

Търговската марка MONTAIR е в групата от фирми на G.I. ИНДУСТРИАЛЕН ХОЛДИНГ СПА Италия, която е част от мултинационалната G.I. HOLDING Group. "Би Джи Ар Груп" ООД като дистрибутор на групата от фирми предлагаме пълна гама от решения за комфортно и промишлено охлаждане, системи за климатизация в търговски или промишлени сгради, охладителни системи за сървърни помещения и промишлени процеси.

Прецизни климатични системи MONTAIRПрез тази година, заедно с наши партньори, ние от "БИ ДЖИ АР ГРУП" ООД реализирахме три проекта с прецизни климатични системи "MONTAIR" за контрол на параметрите на микроклимата (относителна влажност и температура) в сървърните помещения.

За първия проект бяха доставени и инсталирани 2 бр. агрегати с обща студова мощност 46 kW (35 kW за сървърното помещение и 11 kW за UPS). Машините са от разделен тип, комплект с изнесени кондензатори с въздушно охлаждане и хладилен агент R410A. Машината за сървърното помещение е оборудвана с 2 независими хладилни кръга, електроден пароовлажнител и инверторни Plug вентилатори с променлив въздушен дебит. За да се гарантира своевременната реакция от страна на сервизните специалисти (до 4 часа 24/7), беше инсталирана специализирана система за Web наблюдение на агрегата чрез Ethernet протокол или GSM/GPRS.

Прецизни климатични системи MONTAIRПри втория проект се търсеше абсолютна независимост на системите за климатизация и прецизен контрол на микроклимата, съгласно изискванията за автономност на обекта. За целта бяха доставени и инсталирани 6 бр. агрегати с обща студова мощност 90 kW, групирани в каскади като работен и резервен. Редуването на машините в каскадата, включването им за подпомагане или резерва, в случай на авария, се осигурява от изцяло интегрираните контролери Danfoss – стандартни за цялата гама прецизни климатизатори "MONTAIR". За осигуряване на абсолютна автономност на проекта, доставените машини са от типа "моноблок" с вграден кондензатор с водно охлаждане и 2-пътен пропорционален вентил по вода за контрол на кондензацията, като отново машините работят с хладилен агент R410A.

Техническото решение на третия проект е с основен студоносител вода, за работа в режим на високотемпературно охлаждане (13/18°С), произвеждана от водоохлаждащ агрегат с въздушно охлаждане и възможност за работа в режим "free cooling" при външни температури под 5°С. За постигане на зададените параметри в сървърното помещение, бяха доставени и монтирани 2 бр. агрегати от серията "WOC" (2х36 kW – работен/резервен), оборудвани с топлообменници вода-въздух за високотемпературно охлаждане, електродни пароовлажнители, високонапорни центробежни вентилатори с цел присъединяване към въздуховодна мрежа и автоматика "Danfoss".

Автор: Би Джи Ар Груп ООД


10 ноември 2017 - Comfort.bg

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
Би Джи Ар Груп, климатизация, системи за климатизация, климатични системи, прецизна климатизация


още от категорията отопление, вентилация, климатици

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg