фирми продукти
представяме
работа
 
Строителният министър очаква да има Дунав мост 3 в обозримо бъдеще

Строителният министър очаква да има Дунав мост 3 в обозримо бъдещеМинистърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков смята, че трети мост над Дунав ще има в обозримо бъдеще. Това коментира той в сутрешния блок на Нова телевизия.

"Дунав мост 3 ще стане в обозримо бъдеще. На 3 октомври имаме съвместно заседание на двете правителства и тогава ще обсъдим детайлите на бъдещия проект. Трети мост е необходим", каза Нанков.

"Говорим за нов мост, за изцяло ново съоръжение. Било с изграждане с бюджетни средства от българска и румънска страна, било на база на концесия, ако бъде намерен инвеститор", обясни той.

Министърът посочи, че според ангажиментите, които правителството има към обществото и сроковете, с които работи, през 2025 година автомагистрала "Хемус" трябва да бъде изцяло завършена с още 250 км от София до Варна. "Започнахме 9-те км от Ябланица до Тетевен, в момента проектираме, за да сме готови до края на годината за още 50 км до разклона Ловеч-Плевен", уточни Николай Нанков.

"От Варна имаме нови 16 км, за които мина обществената поръчка. Имаме готов проект и е избран изпълнител. В момента изборът на изпълнител се обжалва, но в рамките на няколко месеца ще стартираме и с тези 16 км в посока Шумен и Търговище", обясни регионалният министър.

"Обозримо в рамките на мандата 75-100 км новоизградена "Хемус" са реални", заяви Николай Нанков.

"Останалите участъци в известна степен ще бъдат в проектна готовност. Ще бъдат проектирани или ще се строят", каза още той.


11 септември 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, пътна инфраструктура, строителство на мостове


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg