фирми продукти
представяме
работа
 
Източната част на Околовръстното шосе в София и изходът за Перник ще бъдат ремонтирани

Източната част на Околовръстното шосе в София и изходът за Перник ще бъдат ремонтираниЧаст от Околовръстното шосе на София и изхода за Перник през кв. "Владая" ще бъдат ремонтирани. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след днешното заседание на Министерския съвет, съобщава "Фокус".

Той уточни, че ще се ремонтира източната част на Околовръстното шосе. Дейностите ще обхванат отсечката между бул. "Ботевградско шосе" и магистрала "Тракия".

"Там има по три ленти за движение, с по една аварийна. Участъкът е изключително лош и тежък", подчерта Нанков.

Министърът добави, че ще се ремонтира и изходът на София в посока Перник – от кв. "Княжево", през Владая до пътния възел на автомагистрала "Люлин" преди Перник. По думите му там е предвидена пълна рехабилитация на пътя, изграждане на светофари за реверсивно движение в пиковите часове. Предвидено е вечер в посока Перник и сутрин в посока София да има по две ленти. Така щяло да се организира движението и през петъците и неделите.

Нанков каза още, че най-вероятно ще бъдат заделени пари и за ремонт на отсечката между Варна и Златни пясъци. Той допълни, че ще бъдат инвестирани средства и във всички останали пътни отсечки, приоритетно в Северна България, които имат неотложната нужда от ремонт.

Регионалният министър обяви, че правителството е решило да отпусне допълнителни 100 млн. лв. за ремонт на републиканските пътища в страната.


7 септември 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътни ремонти, инфраструктурни проекти, инфраструктура


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg