фирми продукти
представяме
работа
 
Предприемачи и чужденци съживяват пазара на селски имоти

Предприемачи и чужденци съживяват пазара на селски имотиЗасилен инвестиционен интерес и увеличение на продажбите на селски имоти у нас. Това отчитат от Асоциацията на българските села, цитирани от БНТ.

Данните сочат, че от началото на годината до момента ръстът на бизнес предприемачите, както и на чуждестранните граждани, решили да живеят в български села, е с 15% по-голям сравнение с миналата година. Най-предпочитан е регионът на Пловдив, следван от София, Бургас и Велико Търново. Най-слаб интерес към покупки има в Северозападна България.

Интересът се дължи основно на предприемачи, които решават да правят бизнес в някои села, при това не непременно свързан със земеделие.

От асоциацията виждат възраждане на интереса към селските имоти, който е бил в своя пик в периода 2004-2008 г.
Вложенията в селски домове в момента, по данни на асоциацията, варират от 40 до 70 хил. евро. Възроденият интерес съответно води и до покачване на цените на имотите.

По данни на организацията чужденците, които отново се интересуват от покупката на къщи на село, са от Великобритания, Германия и Австрия и по-малко от Русия.


1 септември 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
имоти, недвижими имоти, селски имоти


още от категорията Недвижими имоти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg