фирми продукти
представяме
работа
 
Фандъкова обмисля цялостна реконструкция на бул. "България" догодина

Фандъкова обмисля цялостна реконструкция на бул. България догодинаДогодина столичният бул. "България" може да бъде подложен на цялостна реконструкция. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи проверка на ремонтните дейности на площада пред НДК.

Тя призна, че булевардът "очевидно има нужда от ремонт", но тъй като това ще е труден и сериозен проект, няма как общината да действа прибързано преди да започне каквито и да е било дейности. Фандъкова добави, че в зависимост от наличните средства ще се прецени дали догодина ще може да се започне реконструкцията.

"Започнем ли да работим по булеварда, ще блокираме движението в тази част на София. Със сигурност няма да си позволя да започна ремонт есента", каза още столичният кмет.

По думите ѝ движението по бул. "Прага" ще бъде пуснато следващата седмица, въпреки че се очакваше това да стане до края на тази. Ремонтът на бул. "Овча купел" пък ще е готов преди 10 септември.

Фандъкова уточни, че реновацията на площада пред НДК струва около 5 млн. лв., като парите са осигурени от общината. До средата на ноември ремонтът трябва да е приключил.

"В повече от половината парк, който е 12 дка, е положена бетонова основа от 15-20 см бетон, след която се полага и хидроизолацията. Очакваме да бъдат подредени и изцяло нови гранитни плочи, които са подобни на предишните. Така визията няма да се промени", допълни Фандъкова.

Предвидено е да се направят нови облицовки около фонтаните в парка. Ще се направят и нови обходи към подлезите.


30 август 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътни ремонти, пътни проекти, инфраструктура


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg