фирми продукти
представяме
работа
 
Течовете и влагата - проблем №1 и как да се справим с него

Хидрозол® Flex Pro 2-K - хидроизолация на бани, тераси, балкони

Без значение дали става въпрос за еднофамилна къща или апартамент в жилищна сграда, пред пространствата, които обитаваме, стои една основна задача – те трябва да предлагат перфектни експлоатационни условия и здравословен климат. Едни от най-сериозните проблеми, застрашаващи комфортната среда в дома, се дължат на наличието на течове, остатъчна влага и негативните последици от тях.

Хидроизолация на бани и мокри помещения

В дома могат да се откроят множество критични зони, които често се оказват първоизточник на този тип проблеми. Практиката показва, че като най-разпространени, в зависимост от помещението, в което са разположени, могат да бъдат дефинирани следните възлови точки:

  • При бани и мокри помещения - връзки с подов сифон, ъглови фуги и цокли, различни ВиК компоненти, тръби и канали;
  • При тераси и балкони - връзки с бордове, прагове и ъглови фуги.

Течовете в тези критични зони най-често се проявяват поради компрометиране на положеното хидроизолационно покритие. Така на преден план възниква въпросът – как да действаме, ако се изправим пред подобни проблеми?

"Способността на обитаемите площи да устояват на негативното влияние на влагата е резултат от внимателното планиране и вземането на правилни решения през различните етапи от експлоатацията на дома."
Изследване на университета в Орегон, март 2008 г.


Отговорът на този въпрос е еднозначен – преди да се започне с хидроизолационните дейности, трябва източникът на теча или просмукващата се влага да бъде открит и отстранен.

Проблемите в банята – неприятни, но често срещани

Баните и мокрите помещения, в ролята си на площи, подложени на постоянното въздействие на течащата вода, налагат нуждата от изпълнение на истински надеждна и устойчива хидроизолационна система. В голяма част от случаите проблемите в банята се проявяват в помещенията в съседство на долния етаж, включително и коридори, спални и др.

Хидроизолиране на бани и мокри помещения

В по-голямата част от случаите с подобни проблеми решението е само едно – налага се цялостен и скъпоструващ ремонт на банята, включващ премахване на съществуващото керамично покритие, некачествената или компрометирана от времето хидроизолационна система и ред други компоненти. След това започва изграждане на цялостната система наново. Всичко това е свързано с множество излишни разходи, които могат лесно да бъдат спестени.

Именно поради тази причина хидроизолационната защита на банята трябва да се възприема като защита за целия дом, защото полагането на надеждно и дълготрайно покритие изкоренява риска от възникване на проблеми и в съседните помещения.

Решение на проблема за години напред

Хидрозол® Flex Pro 2-K - хидроизолация на бани, тераси, балкониРазработен с основната задача да осигурява безкомпромисна и дългосрочна хидроизолационна защита, ХИДРОЗОЛ® FLEX PRO 2-K от МАРИСАН се явява перфектният партньор при изпълнението на хидроизолационни покрития под керамични облицовки.

Благодарение на своята екстремна еластичност, в комбинация с високата якост на залепване, придават на двукомпонентния шлам възможността за широко приложение, без ограничния – както при бетонови, керамични, дървени и метални повърхности, така и при критични, деформируеми и напукани основи. Именно въпросната еластичност е свойството, което позволява на ХИДРОЗОЛ® FLEX PRO 2-K да преодолява безпроблемно пукнатини в основата до 3 мм, едновременно с което гарантира, че хидроизолационното покритие ще запази целостта си при разнородни външни агресори за дълъг експлоатационнен период, без риск от компрометиране.

Изпълнението на хидроизолационна система с основен компонент ХИДРОЗОЛ® FLEX PRO 2-K е сигурен начин да се изкорени рискът от негативни последици за помещенията в съседство, възникнали вследствие на проникване на вода в критичните точки в банята.

Балконът и терасата – идеални места за релакс, често обаче създаващи проблеми

Дори и да не са подложени на постоянното въздействие на водата, както баните, балконите и терасите търпят далеч по-агресивни влияния от външната среда. Докато в банята температурата е сравнително постоянна, то балконите и терасите трябва да бъдат проектирани така, че да издържат на широки амплитуди – от замръзвания и температури до над -20°C, до нагрявания от над +50°C през лятото. В допълнение към това трябва да се отчете и фактът, че сезонните валежи от дъжд и сняг предизвикват изменения в агрегатното състояние на водата, които сами по себе си генерират свивания и разширения в основата.

Хидрозол® Flex Pro 2-K - хидроизолация на балкони и тераси

Ако балконът или терасата не са изпълнени с надеждно хидроизолационно покритие, притежаващо нужната еластичност, то помещенията, намиращи се в съседство, гарантирано търпят негативните последици от проникналата вода във връзките с бордовете, ъглите и фугите. Мухълът и отлющванията са само част от последствията, с които се налага да се справяме, ако хидроизолационното покритие на балкона или терасата в съседство е компрометирано.

Експлоатационна надеждност, без значение от атмосферните условия

ХИДРОЗОЛ® FLEX PRO 2-K е предпочитаното премиум решение не само при жилищните, но и при силно натоварени площи като хотелски комплекси, спа и wellness центрове, басейни и др. - явен индикатор за надеждните свойства на продукта. Благодарение на резистентността си срещу температурни амплитуди, UV лъчение и агресивни атмосферни условия, хидроизолационният шлам гарантира перфектното поведение на защитния слой, защитавайки помещенията в съседство. Доказаната устойчивост на стареене, присъща за ХИДРОЗОЛ® FLEX PRO 2-K прави инвестицията в хидроиозолационно покритие – инвестиция в бъдещето.

Ами дребните проблеми в бита?

С течение на времето, вследствие на дълготрайната експлоатация, е напълно възможно различни строителни компоненти или самите връзки между тях да бъдат компрометирани, с което да се окажат и лесен път за формирането на теч и проникването на влага в дома. Без значение дали става въпрос за елементи от ВиК инсталацията, съединителни или уплътнителни фуги, проблемните точки трябва да бъдат фиксирани мигновено, за да се съхрани комфортният климат в дома.

Лесен и бърз отговор с хидроизолационните продукти от серията ТЕРАФЛЕКС®

Терафлекс® Waterstop - лепило-уплътнител за спиране на течовеС помощта на лепило-уплътнителя ТЕРАФЛЕКС® WATERSTOP стопирането на течовете в различните компоненти от конструкцията е лесно като детска игра. Комфортното полагане на продукта го превръща в бързо и универсално решение на проблемни ситуации.

След втвърдяване ТЕРАФЛЕКС® WATERSTOP образува безцветна маса, подходяща за боядисване в желаните нюанси. По този начин ремонтът става лесен, достъпен и естетически незабележим.

Без значение дали трябва да се стопира течът под мивката, от пукнатините в покрива, водосточните тръби или пък да се запълнят проблемни фуги и пукнатини, ТЕРАФЛЕКС® WATERSTOP се явява верен помощник във всеки един от случаите.

Универсалният характер на продукта, в комбинация с надеждните му свойства, обезпечават дълготрайното екплоатационно качество и при приложение върху сухи, мокри или мазни повърхности, подложени на висока влажност, както и покрити частично или изцяло във вода.

Хидроизолационното лепило-уплътнител е най-лесната бариера срещу влагата и произхождащите от нея негативни последици, тъй като позволява дълготрайно фиксиране на компрометирани участъци при гладки, пластмасови, дървени, стъклени или метални елементи. ТЕРАФЛЕКС® WATERSTOP гарантира перфектно поведение и при широки температурни амплитуди - от -25°С до +80°С.

Терафлекс® Bitumen - битумен уплътнител за спиране на течовеШироко известен е фактът, че битумните материали са свръхефективно решение, когато става въпрос за хидроизолиране. Пренасяйки перфектните защитни свойства на битума в решение, достъпно за всеки един, МАРИСАН създаде уплътнителя ТЕРАФЛЕКС® BITUMEN.

Лесното нанасяне на продукта, в комбинация с перфектната адхезия към редица повърхности като битум, дърво, изолационни плоскости, метал, пластмаса и др., позволява ефективното стопиране на течовете само в рамките на няколко минути.

Дори и дъждът в момента да е причината за нов теч в тавана, ТЕРАФЛЕКС® BITUMEN позволява моментално полагане във влажна среда, както и при ниски температури, което само по себе си го превръща в най-бързото решение на подобен тип проблеми.

Благодарение на високата еластичност след втвърдяване, положеният битумен уплътнител гарантира дълготрайна устойчивост на високи и ниски температури, както и UV лъчи, снегове и дъждове. С помощта на ТЕРАФЛЕКС® BITUMEN ремонтът на старата битумна хидроизолация или уплътняването на пукнатините около комина и в покрива никога не са били по-лесни!

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com.    

Автор: Марисан АД


26 юли 2017 - Comfort.bg

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
Марисан, хидроизолация, покривна хидроизолация, хидроизолация на балкони, хидроизолация на тераси, хидроизолация на сутерени, хидроизолация на бани


още от категорията хидроизолация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg