фирми продукти
представяме
работа
 
Избират инвеститор за изграждане на спортно-туристически център "Перелик"

Избират инвеститор за изграждане на спортно-туристически център "Перелик"Община Смолян обявява процедура за избор на стратегически инвеститор за изграждане на спортно-туристически център "Перелик", съобщи местният вестник "Родопски вести".
Според докладна на кмета на Смолян Дора Янкова интерес към проекта проявяват българската фирма "Арексим", британски и френски фирми, както и български банки.
Планът предвижда в близост до Смолян да се изградят 28 км писти, които ще имат връзка със ски съоръженията на Пампорово и Чепеларе. За проекта вече има одобрен доклад за въздействие върху околната среда. Новото строителство в района на центъра ще бъде ограничено само до изграждането на заслони, чайни и ски съоръжения. За хотели ще се използват вече построени сгради, което ще даде поминък на местните жители, предвижда планът.
"Не искам обектът да се продава от ръка на ръка. Давам си сметка, че милиони и милиарди няма да потекат, но след откриване на процедура и обявяване на критериите за избор на стратегически инвеститор, трябва да намерим място за всеки инвеститор.
Да тръгнем стъпка по стъпка, защото това е най-големият инвестиционен проект в Родопите. Надявам се, че това е бъдещето на нашия град," каза още Дора Янкова.
Спортно-туристическият център не трябва да се променя, а строителството трябва да остане абсолютно забранено, смята кметът на Смолян.

3 май 2005 - в. Родопски вести
Няма коментари


ключови думи
спортно-туристически център Перелик, община Смолян, проект, инвеститор


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg