фирми продукти
представяме
работа
 
Ще бъдат проверени 10% от санираните сгради

Ще бъдат проверени 10% от санираните сградиДирекцията за национален строителен контрол в рамките на две седмици ще провери 10% от сградите, санирани по Националната програма за енергийна ефективност, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред медиите. Проверката ще е на извадков принцип в шестте района за планиране на 46 въведени в експлоатация сгради.

Строителните инспектори ще проверят работата на фирмите за строителен надзор и влаганите материали. Ще се изискват сертификатите за качеството и за произхода им и дали изолациите отговарят на противопожарните норми. Проверката е извън тази по сигнали за около 30 сгради.

Нанков съобщи, че във Върховния административен съд има внесена една жалба след като Комисията за защита на конкуренцията не откри нарушения в търга за тол системата. Той изрази надежда, че до края на годината изпълнител на поръчката ще бъде избран.

Министърът участва в кръгла маса на тема "Възможности за намаляване на административната тежест в строително-инвестиционния процес". Той съобщи, че се обсъжда възможност за преминаване към уведомителен режим на строежите от пета категория. Друго очаквано облекчение е предоставянето на повече отговорности на проектантите, които те сега споделят с местната власт.

Ултимативно ще призовем общинските администрации да използват електронните услуги, които предоставяме, каза министърът по повод това, че единствено Столичната община - и то от вчера, приема електронните скици, издавани от Агенцията по кадастър. Министърът каза, че някои местни администрации злоупотребяват с това, че справката се предоставя безплатно и даде пример с община, поискала на хартиен носител една и съща скица 19 пъти.


27 юни 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
саниране на сгради, енергийна ефективност, саниране, обновяване на сгради


още от категорията саниране

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg