фирми продукти
представяме
работа
 
От септември ще се ремонтира "Тракия" в участъка Пловдив - Бургас

От септември ще се ремонтира Тракия в участъка Пловдив - БургасПрез септември започват ремонти по трасето на автомагистрала "Тракия" в участъка от Пловдив до Бургас. За целта са предвидени 6 млн. лв. Това съобщи в Пловдив днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, цитиран от пресцентъра си. Той допълни, че след въвеждането на смесената система с тол-такса и електронни винетки ще има по-голям ресурс за подобряване на състоянието на пътната мрежа в страната.

За въвеждането на тази система неколкократно бе обявявана обществена поръчка, която се проваляше. В момента тя се обжалва и се очаква произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията.

Пред журналисти министърът коментира, че част от пътните проекти на Агенция "Пътна инфраструктура", които се финансират със средства от оперативна програма "Региони в растеж", буксуват заради обжалвания на тръжните процедури. От 15 отсечки могат да започнат ремонти по три, а всички останали са в процедура по обжалване, допълни той и посочи, че работата по тях ще започне тази събота.

Нанков участва в конференция за интелигентните градове в Пловдив.

Интелигентните градове съчетават баланса между различните видове растеж на града като социално, икономическо, културно и екологично развитие, следвайки съвременните тенденции за намаляване на вредните емисии парникови газове от гл. т. на екологичното развитие, подобряване на мобилността в градската среда и качеството на живот. Седемте най-големи града в страната – основни бенефициенти по оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013, са добри примери в тази насока, каза регионалният министър.

По думите му оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 е една от програмите със сериозен напредък в изпълнението. От 3.18 млрд. лв. общ ресурс по програмата договорените средства са над 1.7 млрд. лв., или 58%, от които 12% са разплатени към бенефициенти, информира той.

По националната програма за саниране той посочи, че активността на местната власт е определяща за скоростта на проектите. Нанков напомни, че в Благоевград са най-много санираните сгради, където има готови 120.


15 юни 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни ремонти


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg