фирми продукти
представяме
работа
 
Брюксел отпусна още 86.6 млн. евро за метрото в София

Брюксел отпусна още 86.6 млн. евро за метрото в СофияEвропейската комисия одобри България да получи нови 86.6 млн. евро за изграждането на метрото в София, съобщиха от институцията.

Сумата е предназначена за следващия етап от строителните работи по западната част на третата линия на метрополитена, която включва четири нови станции. Общата дължина на отсечката, за която Брюксел отпусна финансиране днес, е 4 км - от ул. "Житница" до Околовръстното шосе през квартал "Овча купел".

По проект третият метродиаметър, който ще свърже кварталите "Левски" и "Горна баня", е с дължина 16 км, на които са разположени 19 станции.

Миналата година Еврокомисията прие първия пакет от финансиране на стойност над 368 млн. евро за отсечката, свързваща жилищните комплекси "Сухата река", "Хаджи Димитър", "Красно село", "Славия", "Белите брези", "Лагера" и "Хиподрума" с центъра на града.

До 2020 г. дължината на всички линии ще достигне 56 километра, с общо 53 спирки.

Средствата са от Европейския фонд за регионално развитие по кохезионната политика на съюза. Те се полагат на България като безвъзмездна помощ от бюджета до 2020 г. за социалноикономическо сближаване.


8 юни 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
строителство, метро, инфраструктура, инфраструктурни проекти


още от категорията подземно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg