фирми продукти
представяме
работа
 
Нещата, които трябва да знаете при обзавеждането на детската стая

Винаги когато ни предстои обзавеждане на детската стая, отделяме много повече време и обмисляме много по-дълго какво е необходимо на нашето дете, за да има една пълноценна, красива и безопасна среда за живеене. Големият въпрос е как да съчетаем цветовете и материалите така, че да е безопасно и красиво на нашите любими същества и в същото време да поберем всичко необходимо като обзавеждане, без да претрупваме, и да оставим място за игра.

Има няколко критерия, които трябва да изпълните, когато създавате интериора в детската стая:

1. МЕБЕЛИ

Определяне на мебелите за съхранение и какво искаме да поберем като удобство. Колко легла и какви мебели за съхранение ни трябват, да помислим и за отоплението на стаята предварително. Разбира се, броят на леглата се определя от броя на децата, но не е лошо да помислим и в перспектива, ако имате едно дете. Да предвидим и място за второ легло, а не да запълним с мебели и после да се налага разместване. Много удачни за този случай са леглата на два етажа, защото винаги второто легло може да се използва за дошли на гости баба и дядо или приятелче, което да остане с преспиване, освен това децата обожават да спят на горния етаж. Има начин и в една композиция да се измисли легло на 2-ри етаж, а под него, на мястото на другото легло, да се постави бюрото или други шкафчета, които след време да се махнат и там да се добави второто легло. Тези композиции, които се нареждат на една стена, са удачни и заради това, че ни оставят повече свободно място в центъра на стаята за игри.

Помислете какви мебели са ви нужни за съхранение – дали да не заложите повече на скринове с чекмеджета и гардеробчета с рафтове, отколкото на големи гардероби с висящи дрехи, които само запушват пространството. Библиотеките за книги и играчки са много ценни, не ги пропускайте, с времето детето събира много от тези неща и все не намирате къде да ги съхранявате.

Интериорен проект на детска стая с легло на два етажа

Интериорен проект на детска стая

Интериорен проект на детска стая

Интериорен проект на детска стая

2. БЕЗОПАСНОСТ

Оставете тази част на Вашия дизайнер или мебелист, който да прецени как да проектира мебелите така, че те да са безопасни за Вашите дечица.

Интериорен проект на детска стая

Интериорен проект на детска стая с двуетажно легло

Интериорен проект на юношеска стая

3. ЦВЕТОВЕ И ДИЗАЙН - не на последно място

Обикновено се хвърляме в желанието си да го направим цветно (защото е за дете) и става страшна колаборация от цветове (най-често ярки), а за самите деца това не е много добре. Те трябва да се чувстват спокойни и да им е уютно, освен това с избора на хармонични цветове формираме от малки и техния вкус към естетика. Най-доброто решение е да изберете за мебелите един или най-много два цвята като ярък акцент, а останалото да е бяло, сиво или дървесен фурнир. Другият трик при избора на цветове, ако имате само едно дете, е да изберете цветове, които да не са типичните за единя пол – розово или синьо. Изберете червено, лилаво, зелено, жълто или оранжево - ще се приспособят за всяко следващо детенце, което се появи.

Другата дилема, която често се появява, е какви цветове да подберете, ако имате две дечица, които са разнополови, а се налага да делят една стая. В тези случаи се препоръчва да се използват следните комбинации: дървесни фурнири с неутрални цветове като сиво с жълто или тюркоазено с лилаво или същите цветови комбинации, само че с бяла основа. А можете да поръчате мебелите да са изцяло в бяло, а цветовите акценти да са в стените, пода, завесите и килимчетата. Така ще можете често да сменяте цветовете, а мебелите да остават винаги актуални.

Интериорен проект на детска стая

Интериорен проект на детска стая

Дизайнът също е много важен. Можете да избирате от класически дизайн и ретро до модерен, зависи от вашия вкус или от това в какъв стил е обзаведена останалата част от жилището Ви.

И накрая - каквото и да изберете за Вашите малчугани, помнете, че с избора си Вие влияете и формирате техния вкус към естетиката и въображението им. Детето Ви ще се чувства важно и значимо, ако имате възможността да го накарате да участва в измислянето и проектирането на стаята му от самото начало. Освен идеи, които може да Ви даде, ще е сигурно, че ще харесва стаята си, когато е готова.

Автор: Концепта ООД


18 май 2017 - Comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
Концепта, интериорен дизайн, интериорна консултация, дизайнерски проект, интериорен проект, детска стая, детски стаи


още от категорията интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg