фирми продукти
представяме
работа
 
Според екоминистъра има и приятни начини на застрояване по Черноморието

Според екоминистъра има и приятни начини на застрояване по ЧерномориетоМинистърът на екологията Нено Димов обяви пред Нова телевизия, че даването на право на строеж по Черноморието не означава задължително, че проектът ще бъде реализиран. Повод за коментара му стана информацията, че един от първите законопроекти, с които ще се захване парламентът, е да се удължи с още три години срокът за строителство по крайбрежието. Това позволява на частни собственици на земи с променено предназначение по крайбрежието, но и на големи инвеститори на Камчийски пясъци, Корал, Карадере и Иракли, да реализират строителните си проекти до 2020 г. По сегашния закон срокът изтича след седмица.

"Не виждам защо хората със земя да не развиват търговска дейност. Има много начини на застрояване, някои от тях са приятни", заяви Димов.

По думите му с този законопроект се дава възможност на хората, които не са развили плана си за строеж, да имат още време да го реализират. Кой ще застрои крайбрежната ивица Димов каза, че не знае. Не изключи възможността изобщо да не се стига до строителство.

Министърът допълни, че "една от спирачките за липса на развитие" по въпроса със строителството по Черноморието са териториалните устройствени планове. Според него грижата за Черноморието минава през тях, тъй като те давали правила.

"С устройствените планове ще се регламентира какво може и какво не. Когато тях ги няма, може да има корупция", каза още Нено Димов.

Той добави, че убежденията му, че няма глобално затопляне няма да му попречат на работата като министър на екологията. Причината - вече заемал политическа длъжност и това налагало да изпълнява поетите от държавата ангажименти. По думите му проблемът с фините прахови частици във въздуха е много по-сериозен от този за глобалното затопляне.

Вчера Димов подписа първите три договора за безвъзмездно финансиране за актуализация на общинските програми за качество на атмосферния въздух с общините Пловдив, Асеновград и Враца. Проектите се финансират по оперативната програма "Околна среда 2014-2020" и са на обща стойност 355 хил. лв.


16 май 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
строителство, строителни дейности, устройствени планове


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg