фирми продукти
представяме
работа
 
Президентът Радев се срещна с Камарата на строителите

Президентът Радев се срещна с Камарата на строителитеПрезидентът Румен Радев се е срещнал с представители на Камарата на строителите в България, които са го запознали с проблемите в отрасъла, между които липсата на кадри, критерият за най-ниска цена при възлагането на обществени поръчки и административната тежест за инвеститорите, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

"Принципът за мълчаливото съгласие е сред приоритетите в управленската програма на правителството. В очакване сме тази мярка, която ще облекчи предприемачите, да влезе в сила", коментира президентът.

"Липсата на подготвени и квалифицирани кадри е проблем за всеки бранш. Решение е въвеждането на професионалното образование в средното училище", отбеляза Радев. Според него критерият за икономически най-изгодна оферта при възлагането на обществени поръчки е по-прецизното условие.

"Надзорът върху качеството на строителството у нас е също важна тема", отбеляза държавният глава и изрази очакването си за засилване на контрола върху строителните дейности.

Камарата на строителите представи на държавния глава идеите си по проекта за изграждане на автомагистрала "Струма". Дискутирани бяха и проблемите, свързани с енергийната ефективност на сградите и зимното поддържане на пътищата, се казва в прессъобщението.


12 май 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
строителство, обществени поръчки, строителни дейности


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg