фирми продукти
представяме
работа
 
Системи Терафлекс - естетически дизайн и функционалност за керамичните облицовки

Терафлекс® - лепила за керамични покрития

Професионално положените керамични облицовки и покрития изпълняват редица важни задачи – от подсигуряването на дълготрайното експлоатационно качество, до естетическата красота и уникалното внушение на помещението. Това е ясен индикатор за важността на този тип покрития и сериозните очаквания, отправени към тях.

Най-сигурната гаранция за постигане на надеждна устойчивост, съчетана с красива визия на облицованите повърхности, си остават цялостните системни решения. Тяхното основно предимство се състои в перфектното съчетание на отделни компоненти, идеално допълващи се и работещи в пълен синхрон. Именно това е основната философия, стояща зад успеха на системите за полагане на керамични покрития ТЕРАФЛЕКС® на МАРИСАН. Силната диверсификация и перфектното съчетание на отделните компоненти в едно цяло предоставят на проектния мениджър особена гъвкавост при избора на системно решение, спомагаща за постигане на перфектни резултати съобразно индивидуалните особености на всеки един проект.

Лепила за плочки и керамика ТЕРАФЛЕКС® - ключът към здравината и устойчивостта на облицовката

Няма по-вярно твърдение от това, че здравината и експлоатационното качество на облицованата повърхност зависи основно от избора на лепило за нейното полагане.

Серията лепила за плочки и керамика ТЕРАФЛЕКС® предлага широк набор от професионални решения, съобразени с множество особености, присъщи за облицованите площи като например вида и размерите на облицовъчния материал, планираната натовареност на въпросните площи, агресивното въздействие на външната среда, атмосферните условия и т.н.

Терафлекс® Platinium и Терафлекс® Gold - лепила за плочки и керамични облицовкиВодещите хай-тек решения в серията лепила за плочки и керамика на МАРИСАН, разпознати от пазара като еталон за качество и надеждност - ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM и ТЕРАФЛЕКС® GOLD, вече дълги години се явяват предпочитан избор при полагането на керамични облицовки. Тази тенденция се налага вследствие на изпитаните във времето резултати от работата с тях, при проекти с най-различни специфики и изисквания.

Иновативният подход в разработването на лепилата, базиран на актуалните тенденции в направлението, който МАРИСАН прилага, води до значително подобрени характеристики на продуктите. Оптимизираните свойства на продуктите и надеждният краен резултат от работата с тях се дължат на влагането на MS полимери в състава на лепилата от серията ТЕРАФЛЕКС®. Полимерните частици значително подобряват якостта на връзката между основата и облицовката, позволявайки й да издържа на екстремно високи натоварвания. Значително подобрената формула на лепилата, вследствие на вложените в техния състав добавки, придава допълнителна еластичност на лепилния слой и разширява спектъра на приложение, благодарение на подобрената адхезия към редица разнородни повърхности. Вложените MS полимери придават на лепилата особена издръжливост на тежки атмосферни условия и външни влияния, благодарение на което запазват структурната стабилност на облицовката и нейното дълготрайно експлоатационно качество.

  • Безкомпромисна якост и изпитана стабилност за неабсорбиращи облицовки

Флагманът в серията - ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM, се отличава със своята екстремна еластичност, спомагаща за ефективното преодоляване на структурни напрежения и вибрации, възникващи в основата, съхранявайки стабилността на цялостната система. Провежданите изпитвания и независими лабораторни тестове категоризират еластичността на лепилния слой с клас S1 според стандарта EN 12004 (лепило, подлагащо се на деформация).

Лабораторно изпитаните резултати за коефициента на начална якост от над 2 N/mm2 са явен индикатор за здравината на лепилния слой. Благодарение на това продуктът гарантира преодоляване на специфичните особености на гланцирани и неабсорбиращи облицовъчни материали като стъклокерамика, интериорното и фибростъкло, гранитогрес, изкуствен камък и др.

Устойчивостта на тежки атмосферни влияния прави ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM идеален избор при балкони, тераси, покриви, други открити помещения, както и площи с подово отопление. Екстремната му якост го превръща в предпочитано решение при силно натоварени площи в обществени сгради, търговски и бизнес центрове и др. Специфичните характеристики на лепилото позволяват приложение по метода "плочка върху плочка" и върху други неабсорбиращи, деформируеми или критични повърхности.

Терафлекс® Platinium е отличен избор за открити площи

  • Лесно и надеждно фиксиране на тежки облицовъчни материали и широкоформатни плочи

С размери, започващи от 400 х 400 и достигащи до над 1000 х 2000 мм, тежките облицовъчни материали и широкоформатни плочи се явяват перфектно решение при облицоване на подови площи и стени. Тяхната тежест, обикновено надвишаваща 32 кг/м2, налага допълнителни изисквания към лепилото, с което биват полагани, а именно - особена якост и намалено плъзгане.

Сигурно фиксиране на тежки облицовъчни материали и широкоформатни плочи с Терафлекс® Gold

Изключително здравата връзка с основата, която ТЕРАФЛЕКС® GOLD образува, гарантира лесния и сигурен монтаж както на извънредно големи керамични плочи, така и на масивни облицовъчни материали като гранит, мрамор, гнайс, оникс, варовик, всякакви видове естествени и изкуствени камъни и много други материали.

Издръжливостта на тежки климатични условия и резки температурни изменения прави ТЕРАФЛЕКС® GOLD отлично средство за лепене на плочки и керамика върху почти всички видове основи, изложени на резки климатични промени, в т.ч. балкони, тераси, покриви, цокли и други открити площи. Изключително здравата връзка между основата и положеното покритие позволява приложение при силно натоварени помещения като коридори, офиси, публични пространства, складове с тежки машини и оборудване и други.

Нулевото плъзгане на лепилната смес, възможността за дебелослойно и тънкослойно лепене, удълженото отворено време и приложимостта при критични и деформируеми основи изкореняват нуждата от притеснения относно съвместимостта на ТЕРАФЛЕКС® GOLD с различните видове основи и техните особености.

Фугиращи смеси ТЕРАФЛЕКС® - финалният щрих към красивия дизайн и здравословната експлоатация на облицованите площи

Фугиращи смеси Терафлекс®

Без значение от вида на облицовъчното покритие, размера на фугите и планираното натоварване, фугиращите смеси ТЕРАФЛЕКС® предоставят комплексен отговор на специфичните особености на всеки един проект.

ТЕРАФЛЕКС® GOLD SELECTION и ТЕРАФЛЕКС® SILVER SELECTION са доказана гаранция за качествено изпълнение на фуги при облицовъчни системи от теракот, керамични, гранитогресни плочи, стъклокерамика и др. Специално разработената и интегрирана антибактериална система MYCO PROTECT, от своя страна, изкоренява опасността от образуване на мухъл, плесени и гъбички, запазвайки здравословния климат в помещението. Интегрираните полимерни добавки позволяват преобразуването на попадналата на повърхността вода в ситни капки, ускорявайки нейното изпаряване, без увреждане на фугите. Така те запазват своята здравина, цвят и устойчивост на обезцветяване и наслояване на замърсители. Това прави продуктите в серията особено популярни при помещения с висока влажност като душ кабини, бани, кухни, спа, както в интериора, така и в екстериора.

Благодарение на перления ефект на своите цветове, ТЕРАФЛЕКС® GOLD SELECTION разгръща безгранични възможности за дизайн. В зависимост от ъгъла на светлината, вложеният фин брокатен полимер предизвиква приятни отблясъци във фугата, придавайки й уникален декоративен вид, подчертаващ красотата на плочките.

Системи за керамични покрития ТЕРАФЛЕКС® - резултати, изпитани в практиката

Системи за керамични покрития Терафлекс®

Доказаната надеждност на системните решения с марката ТЕРАФЛЕКС® ги превръща в предпочитано решение за изпълнение на керамичните облицовки и покрития не само в частното и жилищното строителство, но и при изграждането на обществени сгради като търговски и бизнес центрове, хотели и ваканционни комплекси и други.

Най-сигурната гаранция за резултатите от работата с даден продукт обаче винаги си остава независимата оценка на пазара. Ефектът от работата с продуктите на МАРИСАН може да бъде проследен в секцията с референтни обекти на компанията.

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com.

Автор: Марисан АД


28 март 2017 - Comfort.bg

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
Марисан, лепила, лепила за плочки, лепила за керамика, лепила за гнайс, лепила за мрамор, лепила за гранитогрес, лепила за камък, фугиращи смеси


още от категорията лепила

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg