фирми продукти
представяме
работа
 
Ремонтират "Графа", "Шипченски проход" и "Дондуков"

Ремонтират Графа, Шипченски проход и ДондуковЗапочват ремонти по най-компрометираните пътни участъци в столицата, на които не са извършвани обновления с десетилетия и имат проблеми с отводняването. Това каза зам.-кметът по транспорта в столицата Евгени Крусев пред "Фокус". По думите му бул. "Шипченски проход", бул. "Дондуков" и ул. "Граф Игнатиев" са първите участъци, на които предстои ремонт в началото на летните месеци.

Реконструкцията на на бул. "Дондуков" започва на 1 юни и ще продължи до 1 септември". "Ремонтът е разделен на четири етапа, така че да се осигури максимално достъпът на гражданите до булеварда. Ремонтните дейности започват в участъка от ул. "Кракра" до бул. "Васил Левски", като стартираме с промяна на водопроводни и канализационни отклонения и се преминава към останалите участъци от булеварда - от бул. "Васил Левски" до ул. "Раковска" и от ул. "Раковска" до Министерски съвет. Към момента движението ще си остане двупосочно, като промяната в организацията на булеварда ще бъде новата велоалея, която предвиждаме да бъде изградена", каза той.

Крусев обясни, че инвестиционната програма на Столична община е амбициозна, като са предвидени ремонти и по малките улици във всички райони на София. Той добави, че модернизацията на релсовия транспорт в столицата е изключително наложителна. По думите му вече са доставени първите четири модернизирани трамваи, следващата доставка ще бъде през април, а до края на годината се очаква да пристигнат всички 28 нови трамвая, които ще заменят старите.


22 март 2017 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
пътни ремонти, велоалеи, пътни проекти, инфраструктура


още от категорията ремонти, реконструкции

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg