фирми продукти
представяме
работа
 
Произведената енергия от слънцето се е увеличила двойно само за година

Произведената енергия от слънцето се е увеличила двойно само за годинаКоличеството соларна енергия в света се е увеличило с около 50% само за една година. Основната причина е ръст на слънчевата енергия в САЩ и Китай. Това показват нови данни за изминалата 2016 г., цитирани от вестник "Гардиън".

Новите фотоволтаични мощности, инсталирани през 2016 г., достигат над 76 гигавата. Това е драстично увеличение на базата на 50 гигавата, инсталирани предната година. Скокът се дължи на две държави – Китай и САЩ, като и двете почти удвоиха размера на соларната си енергия, добавена през 2015 г., сочат данни на Европейския търговски орган за слънчева енергия.

В момента в световен мащаб има общо 305 гигавата мощност слънчева енергия в сравнение с около 50 гигавата през 2010 г. и почти нищо в началото на новото хилядолетие.

От сектора определят растежа като "много важен" и коментират, че технологията е изключително важен начин за постигане на поетите ангажименти срещу промените в климата.

Според Джеймс Уотсън – главен изпълнителен директор на "Соларна енергия" за Европа, за да се отговори на целите в споразумението за климата в Париж, ще бъде важно да се продължи с бързия растеж на слънчевата енергия. Той уверява, че глобалната соларна индустрия е готова да върви в тази посока и дори може да ускори темпото.

Сумарно в Европа слънчевата енергия премина символичния крайъгълен камък от 100 гигавата в началото на 2016 г., сега е 104 гигавата. Въпреки това забавянето на растежа й накара соларната индустрия да призове ЕС да определи по-амбициозни цели за възобновяемата енергия.


8 март 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
ВЕИ, възобновяеми източници, екоенергия, зелена енергия, фотоволтаични централи


още от категорията алтернативна енергия

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg