фирми продукти
представяме
работа
 
Обществени поръчки без консорциуми

Обществени поръчки без консорциумиВъзможност в обществени поръчки да участват заедно няколко фирми, без предварително да правят консорциум, сериозно би облекчило бизнеса, смятат юристи. По този начин двете или трите фирми пак може да предложат съвместна оферта, в която да са разписани отговорностите им, но без да се прави ново дружество, преди да е станал ясен победителят в търга.

Това би спестило доста разходи на бизнеса. А освен това всяка от участващите в консорциума фирми ще запази своята самостоятелност, като няма да има нужда да разкрива на партньора си в консорциума данни, които може да представляват търговска тайна. И то при положение че консорциумът може да не спечели поръчката.

В годините досега са регистрирани хиляди консорциуми, чиято цел е да участват в обществени поръчки. И ако не спечелят поръчката, те реално нямат никаква дейност и нужда да съществуват. Но за учредяването и за прекратяването им се плащат сериозни нотариални такси. Сега новият парламент трябва да прецени дали да запази настоящите правила, или да даде рамо на бизнеса и да намали административната тежест, коментираха юристи.


30 януари 2017 - Стандарт
Няма коментари


ключови думи
обществени поръчки, конкурси, законодателство


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg