фирми продукти
представяме
работа
 
Отчуждават терени в София за 20 млн. лв.

Отчуждават терени в София за 20 млн. лв.През 2017 г. сред основните приоритети на Столичната община ще бъде отчуждаването на имоти, необходими за изграждане на метрото, улици и булеварди, ВиК мрежата и детски градини. Това заяви пред БТА Ирина Савина, зам.-кмет на София с ресор "Инвестиции и строителство". В Програмата за придобиване на собственост са заложени 20 млн. лв.

През 2017 г. продължава работата по отчуждаване на имоти за изграждане на третата метролиния, за реконструкция и разширение на бул. "Монтевидео", за изграждане на пробива на бул. "Петър Дертлиев", както и за изграждане на ВиК мрежа на кварталите "Модерно предградие", Горубляне, "Манастирски ливади - изток", местността "Кръстова вада" и други.

Освен посочените обекти, по които вече се работи, започва подготовката за отчуждаване на частни имоти, които попадат в трасетата на обектите, които предстои да бъдат реализирани. Това включва разширение и изграждане на бул. "Ломско шосе" в участъка от ул. "Лазарица" до Околовръстния път, изграждане на Източна тангента от Северна скоростна тангента до бул. "Вл. Вазов", изграждане на бул. "Рожен" до Северната тангента, изграждане на кръгово кръстовище на бул. "Св. Климент Охридски" и бул. "Андрей Ляпчев", изграждане на гробищен парк в кв. Горна баня, разширение на ОДЗ 36 "Пеперуда" в район "Искър" и изграждане на канализация в "Люлин".

През 2017 г. ще продължи поетапното изграждане на ВиК мрежата в кв. "Модерно предградие", кв. "Бенковски", местността "Сливница-Люлин" и кв. Горна баня, увери зам.-кметът Ирина Савина.


25 януари 2017 - Стандарт
Няма коментари


ключови думи
строителство, метро, инфраструктура, инфраструктурни проекти, ВиК


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg