фирми продукти
представяме
работа
 
Над 15 млн. лв. от квоти парникови емисии отиват за енергийна ефективност и електромобили

Над 15 млн. лв. от квоти парникови емисии отиват за енергийна ефективност и електромобилиНад 15 млн. лв., спечелени от продажба на квоти парникови емисии на търг, ще бъдат похарчени за подобряване на енергийна ефективност и за електромобили за публични институции.

Това става с решение, гласувано днес от Министерски съвет, което определя реда за разходването на тези средства през 2017 г. Сумата е остатък по валутна сметка на Министерство на околната среда и водите, постъпил в бюджета му до 31 декември 2012 г. от продажба на тези квоти от инсталации чрез търг. Министерството ще предостави средствата на Националния доверителен екофонд за управление.

Финансираните проекти ще са насочени към подобряване на енергийната ефективност на обекти - държавна или общинска собственост, в рамките на Инвестиционната програма за климата, и за насърчаване използването на електрически превозни средства от публичните институции, с цел да се намали разходът на горива и да се повиши качеството на атмосферния въздух.

Реализирането на тези проекти ще доведе до намаляване на емисиите на парникови газове, ще създаде трудова заетост, ще намали разходите на общините за отопление и осветление на детски градини, училища, болници, мотивират решението си от кабинета.


11 януари 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
енергийна ефективност, икономия на енергия, енергоефективно отопление, енергоефективно осветление


още от категорията икономия на енергия

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg