фирми продукти
представяме
работа
 
Асансьорите без устройства за връзка при авария ще бъдат спирани

Асансьорите без устройства за връзка при авария ще бъдат спираниАгенцията за метрологичен и технически надзор ще спира всички асансьори, които нямат вградени устройства за връзка при авария. Изискването е на наредба за безопасна експлоатация и технически надзор на асансьори, в която е записан срок за това - 1 януари 2017 г.

"Започват проверките по изпълнението на тези изисквания. Няма да има повече гратисен период, тъй като той беше достатъчен – 2 години и 3 месеца, за да може да се сложат тези разговорни устройства", коментира пред БНР главният директор на Инспекцията за държавен технически надзор Нели Карипова.

Според изискванията на нормативната уредба разговорните устройства трябва да гарантират повиквания към 3 предварително зададени номера на поддържащата фирма. Устройствата трябва да бъдат монтирани така, че да гарантират постоянна двустранна връзка.

В почти всички административни сгради вече са монтирани разговорни устройства, но са малко сградите в режим на етажна собственост, които са предприели мерки за изпълнение на това изискване, сочат междинните данни на агенцията.

При годишните технически прегледи ДАМТН ще следи за изпълнението на всички изисквания по наредбата. Ако по време на прегледите на съоръжението, които се извършват от надзорните фирми, бъде установено, че няма монтирани разговорни устройства, би следвало асансьорът да бъде спрян от експлоатация.

Кога ще бъде проверен асансьорът, зависи от това кога е бил направен предишният преглед. Може да бъде и в началото, и в края на годината.


4 януари 2017 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
асансьори, поддръжка на асансьори, технически надзор


още от категорията машини, оборудване, инструменти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg