фирми продукти
представяме
работа
 
София налива 397 млн. лв. в метро, забавачки и улици

София налива 397 млн. лв. в метро, забавачки и улици397, 34 млн. лв. ще инвестира София в строителството на централния участък на третия лъч на метрото, който ще стига от бул. "Владимир Вазов" до кв. "Овча купел", нови забавачки и ремонт на шосетата. Това предвижда капиталовата програма от проекта за бюджета на София за 2017 г., която представи кметът Йорданка Фандъкова на семинар в Правец.

София ще разполага с 1,257 млрд. лв., което е с около 8 млн. лв. по-малко от тази година. Данъците и таксите ще останат във фризера и за поредна година няма да има скок при тях. Приоритет в бюджета за 2017 г. са образованието и инфраструктурата. Сред новите приоритери ще са изграждане на улици в кварталите, повече площадки и зелени пространства между блоковете и изграждането на 50 км велотрасета през следващите две години, каза още Фандъкова.

За изграждането на нови шосета са предвидени 34,6 млн. лв. Основните шосета, по които ше текат ремонти, са булевардите "Дондуков", "Рожен", "Монтевидео", "Тодор Каблешков" и др. Пълно обновяване за трамвайните релси ще има по "Графа", "Каменоделска", "Цар Борис III" и бул. "България". Друг важен проект за местната власт е столичното метро, за което са предвидени 243, 5 млн. лв. Предвидено е също да се върне блясъкът на парковете "Западен" и "Въртопо". Ще се поставят и 5 асансьора по подлезите на Цариградско шосе.


20 декември 2016 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
строителство, метро, инфраструктура, инфраструктурни проекти, ремонт на улици


още от категорията строителство, строителни дейности

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg