фирми продукти
представяме
работа
 
Нов мост за 7,5 млн. лв. пуснаха на източната дъга в София

Нов мост за 7,5 млн. лв. пуснаха на източната дъга в СофияМостът при Казичене на източната дъга на столичното околовръстно шосе бе пуснат за движение. Новото съоръжение е изградено само за 100 дни и струва 7,5 млн. лв.

Лиляна Павлова връчи Акт 16 за въвеждане в експлоатация на съоръжението на председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов. Той от своя страна каза, че с изграждането на моста и пускането му за движение вече от Благоевград до Бургас може да се пътува изцяло по автомагистрала.

"След чакане повече от 30 години вече може да се пътува по-удобно и безконфликтно", каза по време на церемонията по откриването министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова. "Тежкотоварният трафик, който идва от различни посоки ще може да се осъществява много по-спокойно. Проблемите, породени от него за живущите в района ще са много по-малко, а връзката между магистралите "Хемус" и "Тракия", както и с Кулата и Калотина ще бъде по-удобна. Изпълнихме един очакван проект и се радвам, че успяхме да го направим за толкова кратко време, професионално и качествено", добави тя.

Министърът добави, че трябва да продължат инвестициите в довършването на околовръстния път на София. "Направено е много с част от Южната дъга, Западната дъга и Северната скоростна тангента. Сега следва продължението с довършването на Южната дъга, както и връзката към Горна баня и АМ "Люлин". Затова ще настояваме и следващите правителства да продължат с осигуряването на средствата. Много важно за всички нас е и доизграждането на АМ "Хемус", която е приоритет за България. Тя трябва да стане кауза на всички, за да не продължава да се обезлюдява Северна България. Заложихме проектите за първите отсечки от автомагистралата, проектирахме ги и те са готови да бъдат започнати. Следващото правителство може още от пролетта да стартира изграждането, което по никакъв начин не бива да бъде отлагано. Основен приоритет е и автомагистрала "Струма", като там вече е започнато строителството от двете страни на Кресненското дефиле. Усилията през 2017 г. трябва да бъдат насочени в окончателно избиране на варианта за трасето през Кресна и провеждането на процедурите, защото ако не започнем да строим през 2018 г., ще изгубим европейското финансиране. Другото стратегически важно пътно направление, което ще помогне още повече на туризма ни, е изграждането на 4-лентовото шосе между Бургас и Слънчев бряг. Специално значение имат обходите на Поморие и Ахелой, за които има избрани изпълнители и осигурено авансово финансиране."

Кметът на София Йорданка Фандъкова подчерта в изказването си по време на откриването, че в последните години столицата се е променила коренно с построяването на много нова пътна инфраструктура. "Тези години бяха време на усилено изграждане на обходни маршрути на София, което e изключително важно за града", добави тя. По думите й в столицата всеки ден се регистрират по 1000 автомобила. "Те стават все повече и за да се запази околната среда в града, освен организацията на градския транспорт, решението е изграждането на обходни маршрути."


12 декември 2016 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти, пътно строителство


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg