фирми продукти
представяме
работа
 
Завършването на околовръстното на София е приоритет, но трябва време, съобщиха от пътната агенция

Завършването на околовръстното на София е приоритетПроектът за реконструкцията на Софийския околовръстен път в участъка от квартал "Младост" до автомагистрала "Люлин" е сред приоритетните за Агенция "Пътна инфраструктура", съобщиха от ведомството по повод протестите на живещите в кварталите Владая, Горна баня и Княжево. Срокът за реализацията на този и другите приоритетни пътни отсечки е до 2020 година, уточняват от пътната агенция.

Припомня се, че трасето с обща дължина 14.5 километра е разделено на два подучастъка - от "Младост" до връзката с магистрала "Тракия" и от "Бъкстон" до "Люлин". По цялото протежение е предвидено поетапно разширяване и реконструкция на съществуващия Софийски околовръстен път. След изграждането на двата подучастъка на практика цялото околовръстно шосе на столицата ще е с по две и повече ленти в посока.

За участъка от кв. "Бъкстон" до "Люлин" е изработен идеен проект от Столичната община като възложител. Този проект за реконструкция и уширяване на трасето до магистрален габарит е необходимо да бъде съгласуван от АПИ, уточняват от агенцията.

От АПИ допълват, че очакват от Столичната община окончателните решения на пътните възли при пресичането на Софийския околовръстен път с бул. "Цар Борис III" и бул. "Никола Петков" в посока кв. Горна баня. По възлагане на Столичната община в процес на подготовка е изменение на действащата към момента регулация, в която ще бъдат отразени и новите проекти решения на пътните възли.

"С оглед на това, че трасето преминава през изключително градски територии и се засягат множество и сложни подземни и надземни инженерни инфраструктури, изработката на техническия проект отнема време", коментира директор на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ инж. Георги Златев.

Той допълва, че след обезпечаване на участъка с идеен проект и осигуряване на нужното финансиране ще бъде проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки на инженеринг. Избраният изпълнител ще изготви техническия проект и ще осъществи строителството, като по този начин ще се предвидят по-кратки срокове за реализацията на обекта, се казва в края на съобщението.


7 декември 2016 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
пътна инфраструктура, инфраструктурни проекти, пътни проекти, пътно строителство


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg