фирми продукти
представяме
работа
 
2000 сгради чакат за саниране с пари от бюджет 2017 г.

2000 сгради чакат за саниране с пари от бюджет 2017 г.Близо две хиляди сгради чакат за саниране с пари от бюджета за 2017 г. по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.

Според записаните параметри за финансовата рамка за следващата година са предвидени 1 млрд. лв. по програмата. Толкова пари бяха отпуснати от хазната за саниране и през тази година. От тях е осигурено финансиране за 2019 сгради. Заради изчерпване на ресурса обаче в момента работата по програмата е временно преустановена.

Програмата не е спряна, заяви категорично Павлова. И допълни, че всички сгради, които са одобрени или са в процес на реализация в рамките на програмата, са обезпечени и по тях продължава да се работи.

Имам ангажимент, следейки изпълнението на програмата тя да не надвишава 1 млрд. лв., посочи още министърът. Ако надвиши и с 1 лев, аз утре съм клиент на прокуратурата за безстопанственост и за сключване или позволение за сключване на финансово необезпечени нови договори, категорична беше Павлова.

Тя обясни още, че е информирала кметовете, че тези проекти, които са в рамките на одобрения милиард, продължават да се изпълняват. Но докато парламентът не приеме бюджета за следващата година и не даде мандат за втория милиард и възможност програмата да продължи, нямам право да продължа и да дам съгласието си и кметовете да сключват финансово необезпечени договори, заяви още министърът.


23 ноември 2016 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
саниране на сгради, енергийна ефективност, саниране, обновяване на сгради


още от категорията саниране

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg