фирми продукти
представяме
работа
 
И жилищните сгради ще трябва да имат сертификат за енергийна ефективност

И жилищните сгради ще трябва да имат сертификат за енергийна ефективностНе само обществените, но и жилищните сгради с разгърната застроена площ над 250 кв. м ще подлежат на задължително сертифициране по Закона за енергийна ефективност. Това предвижда промяна в нормативния акт, предлагана от правителството след като миналата година Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България, защото не е въвела изцяло директивите в тази област в местното законодателство.

Измененията предвиждат прилагането на изисквания за енергийна ефективност и енергийни спестявания при възлагане на обществени поръчки за доставка на продукти, свързани с потребление на енергия, както и при покупката или наемането на сгради от публични възложители от централната администрация.

Законът скъсява сроковете на периодичните проверки за енергийна ефективност. Честотата зависи от вида на използваното гориво и инсталираната мощност на водогрейните котли.

Със законопроекта се правят и промени при издаването на "сертификат за енергийни характеристики на нова сграда" – термин, който заменя досегашния "сертификат за проектни характеристики" на сградите.

Междувременно премиерът Бойко Борисов съобщи при посещение в Гоце Делчев, че новите заявки по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са над 4000. Той откри нова спортна зала в града.


2 ноември 2016 - Дневник
Няма коментари


ключови думи
сертифициране на сгради, енергийна ефективност, енергиен сертификат


още от категорията Недвижими имоти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg