фирми продукти
представяме
работа
 
В Монтана откриха първите санирани сгради с пари от хазната

В Монтана откриха първите санирани сгради с пари от хазнатаПървите два санирани блока в Монтана бяха открити вчера от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Те са част от проекта "Енергийно обновяване на българските домове" по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013, като впоследствие са прехвърлени за довършване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Зам.-министърът благодари на собствениците на апартаменти за доверието и търпението.

Инвестицията за реновирането на двете сгради в Монтана, в които има общо 15 жилища, е в размер на 330 хил. лв. Общата площ им е 1932 кв. м. Въведените мерки за енергийна ефективност на двете сгради включват смяна на дограмата на апартаментите и общите части, топлоизолиране на сградите и покривите им и ремонт на електроинсталацията в общите части.

Енергийното обновяване на апартаментите редуцира разходите на енергия за отопление с 45-50% и осигурява топлина, уют и самочувствие на живеещите в тях, подчерта още зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Още 10 жилищни сгради в Монтана имат сключени договори за енергийно обновяване по Националната програма и са в процес на реализация, а още 38 регистрирани сдружения чакат да бъдат одобрени.


1 октомври 2016 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
саниране, енергийна ефективност, саниране на сгради, обновяване на сгради


още от категорията саниране

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg