фирми продукти
представяме
работа
 
Терафлекс Gold - ключът към многообразието и красотата на керамичните облицовки

Терафлекс® Gold - ключът към многообразието и красотата на керамичните облицовки

Още от древността есенцията на строителството и архитектурата се състои в стремежа за изграждане на масивни сгради и съоръжения чрез надеждно интегриране и устойчиво комбиниране на множество отделни елементи и детайли. Олицетворение на тяхното качество и дълготрайна експлоатация обаче се оказва лепилото, което ги свързва в едно цяло. Благодарение на това, днес можем да се насладим на архитектурни шедьоври, устояли на изпитанията на времето и климата.

"Редица изследвания се обединяват около тезата, че до 2019 г. глобалният пазар за лепила и сухи строителни смеси се очаква да достигне прогнозна стойност от $8.63 милиарда."

Това само по себе си е явен индикатор за сериозната конкуренция между отделните производители и фокусирания им стремеж за разработване на все по-иновативни, надеждни и достъпни продукти. Това важи в пълна сила и при разработването на лепила за плочки и керамика, от което най-облагодетелстван остава крайният потребител.

Изискванията на потребителя

Наличието на множество продуктови решения допълнително усложнява задачата за откриването на най-подходящото лепило за керамични покрития. За да се ориентира максимално добре из достъпните възможности, потребителят взема под внимание множество фактори, като най-голяма тежест се залага на универсалното приложение и дълготрайната надеждност на положената облицовка. Тези две изисквания са продиктувани от специфичните характеристики на керамичните покрития:

  • Широк избор от облицовъчни материали
  • Множество различни области на приложение
  • Поведение при агресивни външни натоварвания и атмосферни влияния

Множество въпроси и един отговор - ТЕРАФЛЕКС® GOLD

Откриването на правилния отговор изисква задаване на точните въпроси:

- Какъв е видът на полаганата облицовка?

Както професионалистите, така и любителите често прибягват до избора на тежки и широкоформатни облицовъчни материали поради тяхната естетическа красота, усещане за провинциален дух или внушение за лукс, по-лесна поддръжка (по-малък брой фуги) и други. Без значение дали става въпрос за гнайс, мрамор, гранитогрес, камък или други масивни материали, ТЕРАФЛЕКС® GOLD осигурява безкомпромисна якост на положеното покритие. Изпитаната надеждност на свръхякостното лепило и неговото универсално приложение позволяват сигурни резултати при полагане на порьозни облицовки като варовик или ниско водопоглъщащи като гранит. 

Терафлекс® Gold - ключът към многообразието и красотата на керамичните облицовки

- Къде ще бъде положена?

Интериорните и екстериорни площи налагат различни изисквания към характеристиките на лепилото, с което се полагат керамичните облицовки и покрития. На първо място, това са високата устойчивост на влага, издръжливостта на тежки климатични условия и резки температурни изменения. Безкомпромисното удовлетворение на тези особености прави ТЕРАФЛЕКС® GOLD отлично средство за лепене на плочки и керамика върху почти всички видове основи, изложени на резки климатични промени, в т. ч. балкони, тераси, покриви, цокли и други открити площи.

Терафлекс® Gold - ключът към многообразието и красотата на керамичните облицовки

Терафлекс® Gold - ключът към многообразието и красотата на керамичните облицовки- Какво ще бъде нейното планирано натоварване?

Най-фундаментално значимото свойство на едно лепило за плочки и керамика е способността му да гарантира стабилността на положената облицовка и нейната издръжливост на структурни напрежения и вертикален натиск. Изключително здравата връзка между основата и положеното покритие, постигана с ТЕРАФЛЕКС® GOLD, го прави подходящ за приложение при силно натоварени помещения като коридори, офиси, публични пространства, складове с тежки машини и оборудване и други.

- Какви са особеностите на основата, върху която ще бъде полагана облицовката?

Нулевото плъзгане на лепилната смес, възможността за дебелослойно и тънкослойно лепене, удълженото отворено време и приложимостта при критични и деформируеми основи изкореняват нуждата от притеснения относно съвместимостта на ТЕРАФЛЕКС® GOLD с различните видове основи и техните особености. Специфичните характеристики на продукта са гаранция за дълготрайни резултати при полагане на керамични облицовки върху площи с подово отопление, стари керамични и гранитогресни повърхности, гипсови и анхидратни замазки и други.
 
Резултати, изпитани в практиката

Терафлекс® Gold - ключът към многообразието и красотата на керамичните облицовкиСерията професионални лепила за плочки и керамика на МАРИСАН предоставя комплексен отговор и на най-строгите изисквания. С течение на времето, в ролята си на едно от водещите решения в нея, ТЕРАФЛЕКС® GOLD се утвърждава като синоним за изпитано качество и сигурна надеждност. Благодарение на своите изпитани качества, продуктът печели доверието на пазара и стои в основата на редица изпълнени проекти в сферата на частното и обществено строителство.

Перфектната комбинация на ТЕРАФЛЕКС® GOLD и системите за хидроизолиране под керамични облицовки на МАРИСАН допълнително разширяват спектъра на приложение на продукта. Благодарение на това, сигурната защита и естетически издържаното изпълнение на влажните и мокри помещения стават лесна и приятна задача.

Бялата разновидност на продукта - ТЕРАФЛЕКС® GOLD БЯЛ, от своя страна, позволява полагането на мрамор и всички видове прозрачни, полупрозрачни и светли мозаечни и стъклени плочки. Благодарение на факта, че лепилото не променя цвета на покрития от естествени камъни, се осигурява лесна възможност за придаване на автентично усещане и неповторим стил в дизайна на помещението.

Терафлекс® Gold - ключът към многообразието и красотата на керамичните облицовки

За допълнителна техническа или търговска информация моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com.

Автор: Марисан АД


14 юли 2016 - Comfort.bg

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
Марисан, лепила, лепила за плочки, лепила за керамика, лепила за гнайс, лепила за мрамор, лепила за гранитогрес, лепила за камък


още от категорията лепила

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg