фирми продукти
представяме
работа
 
Откриха пречиствателна станция в град Бяла

Откриха пречиствателна станция в град БялаПремиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откриха вчера в град Бяла, Русенска област, новоизградена пречиствателна станция за отпадъчни води. Проектът е финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г." и е на стойност 40,8 млн. лева.

При откриването министър Василева посочи, че по оперативната програма в страната са изградени 50 пречиствателни станции, като проектът в Бяла е бил един от най-рисковите. Тя похвали екипа на кмета Димитър Славов за добрата работа, благодарение на която дейностите са завършили в срок.

"Бяла се присъединява към големия брой населени места в България, където изцяло е осигурено довеждането и пречистването на отпадъчните води", каза Василева. Тя изрази съжаление, че не така успешен е бил проектът "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците" и осигурените по програмата средства не са били използвани. Според нея забавянията са били породени от липсата на достатъчно административен капацитет на предишното ръководство на Община Бяла.

Премиерът Борисов също се изказа остро за предишния кметски екип на Бяла. "По-калпаво управление в община в България не е имало. Загубихте 22 млн. лв. за депо, сега трябва да бръкнем от пенсиите на хората да ги вземем и да направим депо в Бяла", критичен бе министър-председателят.


3 юни 2016 - Монитор
Няма коментари


ключови думи
ВиК, водни проекти, пречиствателни станции, водна инфраструктура


още от категорията пречистване на води

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg