фирми продукти
представяме
работа
 
Френският бизнес проучва възможностите за увеличаване на инвестициите си у нас

Френският бизнес проучва възможностите за увеличаване на инвестициите си у насТри основни перспективни направления за сътрудничество между България и Франция очерта министърът на икономиката Милко Ковачев по време на българо-френския бизнес форум вчера. Според министър Ковачев това са изграждането на смесени предприятия в области от интерес и за двете страни; участие на френски фирми в големи инфраструктурни и строителни обекти и сътрудничество в областта на туризма.
Форумът се проведе в хотел "Шератон" и се организира по повод посещението на делегация от френски предприятия, ръководена от Франсоа Периго, президент на МЕДЕФ Интернационал. MEДЕФ е частна организация, обединяваща на доброволен принцип и в национален мащаб повече от 1 500 000 предприятия от всички сектори на дейност – промишленост, търговия и услуги.
Франсоа Периго подчерта, че посещава България с бизнес делегация за трети път и че тази среща има информационен характер за това какви са възможностите за увеличаване на френските инвестиции у нас.
Министърът на икономиката обърна специално внимание на ръста на стокообмена между двете страни, който за 2004 г. е нараснал с 22 на сто в сравнение с предходната година. За първи път в историята на двустранните ни отношения търговията надминава 1 млрд. долара и този факт поставя Франция на 6-то място сред най-важните ни търговски партньори, добави министър Ковачев.
Френските предприемачи, главно от банковия сектор, се възползваха и от възможността да задават въпроси на министъра на икономиката.

20 април 2005 - comfort.bg
Няма коментари


ключови думи
българо-френски бизнес форум, инвестиции, инфраструктурни обекти


още от категорията Инвеститори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg