фирми продукти
представяме
работа
 
Метрото расте още в "Люлин" и "Слатина"

Метрото расте още в Люлин и СлатинаМетрото ще се разраства към столичните квартали "Люлин" и "Слатина". Това предвижда "План за развитието на територията на София 2015-2019". Бъдещите разклонения на метрото ще е с Х-образна структура – три линии с шест маршрута. Така около 70 на сто от територията на София ще е покрита с метрото. В "Люлин" метрото ще расте по бул. "Царица Йоанна" и ще стига до Околовръстното. Вторият метродиаметър пък ще продължи в посока "Илиянци". Разклонението на третия лъч ще мине през "Слатина" от ул. "Шипка", под ул. "Гео Милев". Оттам ще стигне до зала "Фестивална" и ще излезе на бул. "Асен Йорданов". Трасето ще продължи покрай зала "Арена Армеец", за да излезе на бул. "Цариградско шосе" и да стигне до Окръжна болница.

Развитието на релсовия транспорт ще е с предимство до 2019 г. заради неговата ефективност, безопасност и екологичност, пише още в плана. Планирани са и две нови трамвайни трасета - едното ще е от бул."Копенхаген" до метростанция "Младост 1". Трамвай ще свързва жк "Банишора" и жк "Модерно предградие", той ще минава по бул. "Панчо Владигеров" и улиците "Връх Манчо" и "Скопие".

В следващите четири години ще се работи и по попътните отсечки на Софийския околовръстен път - Южната дъга - от "Младост 4" до Цариградско шосе, Западна дъга - от бул. "Бъкстон" до магистрала "Люлин". Ще се разшири и Източна скоростна тангента от бул. "Ботевградско шосе" до "Искърско шосе". По-големи ще са и булевардите "Рожен" и "Царица Йоанна".

Ще се прави и пътна връзка от ул. "Мими Балканска" до Околовръстното и пробивите на булевардите "Пенчо Славейков" и "Иван Иванов". Основна цел в плана е и справянето с паркирането в града, като за целта ще се изработи специална програма.

Предвижда се и изработването на подробни устройствени планове на парковете, разширение на Централните гробища и ново място за вечен покой в кв. "Република", който ще е близо до бул. "Европа". В северните територии пък се разработва програма за екологични селища с градско земеделие и агробизнес инкубатор.


20 юли 2015 - в. Монитор
Няма коментари


ключови думи
строителство, метро, инфраструктура, инфраструктурни проекти


още от категорията подземно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg