фирми продукти
представяме
работа
 
Кабинетът ще отпусне 15 млн. лв. за метрото до "Хладилника"

Кабинетът ще отпусне 15 млн. лв. за метрото до ХладилникаПравителството ще отпусне допълнителни 15 млн. лв. за удължаване на втората линия на софийското метро. Това се разбира от проект за Постановление на Министерския съвет, публикуван на сайта на Министерството на финансите.

Документът предвижда допълнителен трансфер в размер 15 млн. лв. по бюджета на Столична община за 2015 г. Средствата се предоставят за финансиране изграждането на разширение на линията от метростанция "Джеймс Баучер" до кв. "Хладилника".

В доклада към проектопостановлението финансовият министър Владислав Горанов пояснява, че парите са предназначени и за съпътстваща инфраструктура. Той напомня, че удължаването на трасето е започнало през 2014 г. с 950-метров тунелен участък и линеен 200-метров пункт за смяна на посоката на движение на влаковете. Общата стойност на строителството на метростанцията и тунелите, възстановяването на булеварда над станцията, релсовия път и контактната релса, както и на всички останали системи за управление, безопасност и функциониране на метрото възлиза на 42.5 млн. лв. Според графика за строителство завършването на участъка е предвидено в средата на 2016 г.

С предоставянето на средствата ще бъде спазен строителният график за 2015 г. и ще се даде възможност за изпълнението на тази важна инвестиция в транспортната инфраструктура на столичния град, се посочва в мотивите към проектопостановлението.


25 май 2015 - в. Дневник

Добави коментар


Няма коментари


ключови думи
строителство, метро, инфраструктура, инфраструктурни проекти


още от категорията подземно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg